torsdag 1 maj 2014

Träning som ett Kinderägg :-)

Klockan ringde även i dag fast 1½ timme senare än vanligt. Skööönt att sova, tyckte jag! Joakim skulle upp och packa sig iväg på grabbhelg (fisketur heter det officiellt, men jag undrar om inte största behållningen är öl, grillspett och grabbsnack jag...) så efter tio blev jag gräsänka.

Inget att gråta över, nog klarar jag mig själv några dagar och jag hade dessutom grejer att göra med den här lediga dagen (jobbar tyvärr i morgon men har bokat en semesterdag dagen efter St Hans Extreme i stället, bra va?) så det var bara att fixa sig i ordning. Köra igång en tvätt, packa träningsväskan, skriva inköpslista, äta mellanmål, sticka till Friskis.

SkivstångIntervallFlex. 90 minuter. Träningspassens Kinderägg - tre underbara grejer i ett! Jessica och Lisa, två unga förmågor, höll i passet och det var riktigt njutbart. En uppvärmning som för ett vanligt skivstångspass, sedan en förkortad variant på skivstång. Ben, rygg, bröst (bänkpress på stepbräda med svanken nedtryckt känns helt hopplöst!), triceps, biceps, axlar, lite mage och rygg. Jag reflekterade över att det var ganska jobbigt, att jag konsekvent lägger högre vikter på stången än jag klarar av när det är 12-16 repetitioner, och att armar och rygg kändes rätt möra efter gårdagens pass. Yeah!

En snabb undanplockning och så intervalldags. Tre intervallblock. Först tabata-intervaller. Reverse burpees, hopprep, höga knän, hopprep, repeat. Härligt. Andra blocket är välbekant för IntervallFlexare - vattensport. 60 sek "surfaren" (en burpeesvariant), 50 sek höga hopp, 40 sek magövning, 30 sek statiskt "dyk" (magliggande, lyft ben och armar), 20 sek "strandtennis". Repeat. Jag tokälskar det här blocket, det är så himla roligt. Sista blocket en parövning. 30 sek växelvis sprint och jägarvila - en partner sprintar, den andra i jägarvila, sen byter an av. 20 sek utfall baklänges, 10 sek höga knän, upprepa. Det skulle vara fyra gånger men blev fem :-)

En kort nedvarvning senare gav vi oss på Flex-delen och det var tokskönt som vanligt. Förutom att jag asgarvar varje gång det står en hel sal med motionärer i "stående hund" till en låt vars text går "Bottoms up, bottoms up..." Hysteriskt roligt! Underbart pass och efter 90 minuter kände jag mig stark, snabb, smidig, oövervinnelig. I kick ass!

Dusch, proteinshake, bar, vidare mot Coop. En riktigt dålig handlingsrunda kan man säga. Efter halva varvet i affären hade jag tappat bort min komihåglapp så jag fick kuta fram och tillbaka i affären allt eftersom jag kom på de varor jag hade glömt. När jag skulle betala kom jag verkligen inte på min kod till Coop-kortet så jag fick ta det på mitt vanliga bankkort och gå miste om 1% återbäring. Disträ, jag? Styrde bilen hemåt, kom på att jag inte hade en aning om var jag hade mina nycklar men hittade dem så att jag kunde låsa upp lägenheten, lasta in varor, låsa igen och köra ner bilen på parkeringen. Där jag har lyckats glömma var jag la nycklarna så jag får leta efter dem en gång till. Suck.

Jag har i alla fall ett välfyllt kylskåp och planerna mer eller mindre klara för helgen. Jag har också tömt diskmaskinen, kört och hängt en tvätt och plockat av soffans överdrag för tvätt eftersom J och jag ska byta soffa inom kort. Den stora hörnsoffan ska få flytta hem till mig och J får den lilla soffan som har bott hos mig tillfälligt. Men det känns schysst att lämna tillbaka den i rent och fint skick. Och så har jag lagat klassikern falukorv i ugn med ost och senap och något som kan ha varit världens godaste potatismos till. Det var otroligt gott - och då kom jag på att jag inte hade ätit nån riktig lunch eftersom jag tränade 12-13.30. Kanske inte så konstigt att hjärnan inte funkade optimalt då :-D

Nu blir det chill fram till läggdags. Inga fler måsten i dag, det räcker så här. Finns grejer att göra i helgen också men jag hinner nog. I morgon blir det jobb och så har jag bokat in mig i "buren" på kvällen, roligt! Fast jag undrar lite hur det ska gå för både armar och ben kändes ganska möra efter dagens pass och jag tror gårdagens träning sitter i lite här och var också. Men det ska nog gå.

Inga kommentarer: