lördag 24 maj 2014

Projekt: Supermat

I går kickade vi igång projektet Supermat!

I februari var John Opsahl på besök på 4good-eventet och pratade om supermat. Företaget Supernature sökte "testpiloter" som ville prova supermat i ett halvår och berätta om upplevelsen. Jag skrev upp mig på intresselistan. Nån vecka senare fick jag en enkät via e-mail som jag svarade på och sen glömde jag allt om projektet. Tills för några veckor sedan då det damp in ett mail som önskade mig välkommen till testpanelen!

Jätteroligt. Särskilt eftersom jag tvekade att skriva upp mig med den vanliga tanken "nä, inte har väl jag nåt att bidra med...." men gjorde det ändå. Och givetvis eftersom jag är nyfiken och vill lära mig mera om supermat. Spirulina, gojibär, kokosolja och ingefära är frekventa gäster i min dagliga kost men det finns mer att upptäcka. Och det började jag nosa på i går.

John berättade engagerat om supermatens historia och sina egna upplevelser, och om de produkter vi fick med oss. Vi fick själva berätta om vår egen fysiska och mentala status och om vad vi tidigare hade för erfarenheter av supermat. Här på bilden ser ni en del av det "paketet" jag fick med mig hem. Boken innehåller väldigt mycket matnyttigheter och inte minst referenser till en massa spännande studier om matvarorna - kul att få med sig lite vetenskap också.

Min uppgift de kommande 6 månaderna är helt enkelt att varje dag dricka en shake som innehåller 5 olika "superpulver" och ta tre olika tabletter. Varje dag. Efter 2-3 veckor kan jag dubbla dosen superpulver och dricka två shakes om dagen. That's all. Jag behöver inte förändra något annat i min livsstil men jag ska känna efter hur jag mår och om jag kanske vill förändra något.

Det här ska bli en otroligt spännande resa. Jag är ganska övertygad om att min kvällsdrink på spirulina och ingefära höll mig frisk och förskonad från förkylningar hela vintern och när jag nu lägger till lite fler produkter av samma typ borde det ge en ytterligare boost. Det där med detox och dieter och fasta ger jag inte mycket för men en shake om dagen i tillägg till min vanliga kost klarar jag absolut av. Vi som är testpiloter får en egen facebookgrupp att diskutera i och så ska vi såklart blogga och videoblogga om upplevelsen. Det här ska bli ett fantastiskt kul projekt helt enkelt!

Inga kommentarer: