måndag 7 november 2016

Träningssöndag, matlagningssöndag, bråttommåndag.

Söndagen inleddes för ovanlighetens skull med väckarklocka strax efter sju. För att inte missa för många vakna timmar tillsammans eller nåt. Vi åt frukost och packade oss iväg till gymmet där jag spenderade en timme och en kvart med ett mysigt discopass efter först att ha lagt tio minuter på att plocka undan efter lördagkvällens besökare som tydligen inte fann det nödvändigt att lägga tillbaka hantlar och viktskivor efter sig.... Sjukt irriterande, dålig stil och helt antisocialt beteende!

Anyway, jag värmde upp mina axlar med rotatorcuff-övningar och "pizzabagaren" och sen la jag mig i bänkpress. Körde tre teknikset (tior) och svor över så låga vikter jag klarade, sen körde jag tre set smalbänk och så kompletterade jag med hantelflyes på lutad bänk. Axlar nästa steg - axelpressar och älskade hatade sidolyft i dropset. Triceps fick sig en omgång med tricepspressar i kabelmaskinen och jag körde bicepscurls i kabel också när jag ändå höll på. Sist men inte minst tre maxset med smala armhävningar på bosu innan jag kände mig klar.

Vi åkte hem och åt lunch och så packade Joakim medan jag förberedde veckans PT-pass och kalendertrixade lite. Vi tog en eftermiddagspromenad i höstrusket och så lagade vi middag - angusburgare i brioche med svartpepparbrie och tryffelbearnaise, no less. Inga klyftpotatisar till utan i stället en skål med morotsstavar, äppelklyftor och paprikastavar.

Snart nog blev det tid att lämna Joakim på stationen och när jag hade lämnat honom åkte jag till Maxi och handlade för veckan eftersom jag insåg att det där matlagning blev det inte så mycket tid för. Spenderade dryga timmen i köket och producerade kikärtsbiffar, vegochili och rotsakssoppa. Dessutom tog jag rätt på en hög äpplen och päron som inte blev uppätna, skalade och skar i bitar, kokade i lite vatten med vaniljpulver och kanel och fick ut en jättegod och lagom söt kompott (helt utan socker och sötningsmedel) som smakar supergott till t ex keso och garanterat också är god på gröten. Win!

Packa, förbereda måndag, läggdags. Klart.

I dag har det mest varit full fart. Upp, frukost (smoothie och ett ägg), till gymmet för PT-jobb, vidare till kontoret, tillbaka till gymmet för ytterligare några pass, hemma vid sju. Rotfruktssoppa var magiskt gott efter cykeltur i kylan kan jag lova. I morgon blir det en hel del utomhushäng så det är bara att dra på sig yllestrumporna och mössan och se glad ut!

Inga kommentarer: