tisdag 22 november 2016

Våga våga!

I går var en alldeles vanlig måndag. Började med ett utepass med PT-kund på Bulltofta, åkte sen till kontoret och jobbade, kom hem och åt och vilade, körde NMT på Bulltofta. Over and out och tidig läggning.

För i dag var det dags att vara modig. Inom ramen för projektet "High five november" (jag bara tokälskar idén!) bjöds det nämligen på Morgonfys i dag. Klockan nollsexnollnoll. 06.00. Ja, jag skojar inte. Eftersom det var utefys ungefär på vägen till jobbet så hade jag liksom inga ursäkter för att inte vara där :-D Väckarklockan ringde 05.01, jag pallrade mig upp, klädde mig, petade i mig ett ägg och en dos BCAA och stoppade matlådorna i väskan. 06.00 var vi sju glada människor som hängde med på Jonnas pass till härlig musik. En massa olika intervallupplägg, styrka och kondition blandat i 45 goa minuter. Lerig och lycklig cyklade jag till jobbet, duschade och satt färdigtränad och nyduschad vid skrivbordet kvart över sju och gafflade i mig min frukost :-)

Sen jobbade jag i bra tempo (nedräkning inför ledighet, ju!) och cyklade hem strax efter tre. Återhämtning, påfyllning, kattklappning. Försöka ladda mentalt inför kvällens pass med Runacademy....

För i kväll gällde det också att våga våga. Norska superintervaller - 4 x 4 minuter med 3 minuter vila. Ja, inte sådär rakt av förstås, vi inledde med uppvärmning, dynamisk rörlighet, löpskolning och koordinationslopp för att förbereda kroppen lite. Men sen så! Ett stort härligt gäng fördelat i tre grupper med lite avstånd - de snabbaste längst fram, medelgruppen i mitten, basgruppen längst bak. 4 minuter ut, 3 minuter vila, 4 minuter tillbaka samma väg - då har alla ryggar att jaga. Superkul men tufft. Min uppgift var att ligga långt fram i medelgänget, Emilia låg längre bak så hade vi koll på gänget. Springa på hög intensitet och försöka peppa samtidigt är inte alltid det lättaste :-D Men jag vågade trycka på rätt bra i alla fall! Mycket kul och tufft pass, gemensam nerjogg i lugn och ro och så stretch och avslut. Ahhhh :-)

Klockan åtta landade jag i soffan. Påfyllning, te, "Hela Sverige bakar". Sen ska jag landa på yogamattan en stund och sträcka ut kroppen som har fått jobba i dag - och så har jag en massa blöta träningskläder i tvättmaskinen som ska hängas innan läggdags. I morgon blir en dag med ett annorlunda upplägg, häng med här så får du se!

Inga kommentarer: