söndag 13 november 2016

Tuff helg. Både fysiskt och mentalt.

Joakim kom hem torsdag kväll, fredag morgon gick jag upp tidigt i vanlig ordning och snabbade mig iväg till gymmet för ett morgonpass, rygg och mage. Roddvarianter, latsdrag, omvända kryssdrag, magövningar med en massa rotationer och diagonaler. Ahhh... bra start på dagen!

Sen susade jag till jobbet, tryckte i mig frukost och så kutade hela avdelningen iväg till ett möte där vi hade en halvtimmes presentation om vad vi gör på jobbet. Efter det lyckades jag dra igång datorn och börja jobba med det som fanns att göra där. Joakim kikade ner på lunchen så vi kunde äta lunch tillsammans (alltid trevligt) och sen var det bara några timmars arbete kvar innan jag kunde stänga ner och ta helg. Gemensam matlagning och bara-vara-tid.

Lördag morgon var tidig morgon för Joakim som drog iväg för frukostfika och däckbyte med grabbgänget. Skönt att få det gjort, det känns som en bra ide med vinterdäck även om det blir varmare nu kommande vecka. Medan han var iväg åt jag en snabb frukost och klädde mig för utomhusvistelse i krispigt vinterväder. Uppvärmning med växelvis jogg och gång efter underlagets beskaffenhet ned till Kossabacken, sedan 20 x 1 min backe med promenad ner och så transport hem i lugn och ro. Mellanmålsdags!


Sen kom Joakim hem, vi packade träningsväskor och åkte till stan för lunch, en sväng på stan och Joakims bokade tid på Blodcentralen (de vill inte ha mig men nu har jag jagat dit honom i alla fall!) innan vi styrde kosan mot gymmet. Discodags för min del. Uppvärmning och rotatorcuff, bänkpress, smalbänk. Axelpress, sidolyft. Tricepsarmhävningar på bosu, tricepspress, "the 21" och lång skön stretch. En timme och 20 minuter senare in i duschen, färdigtränad och ganska mör efter dagen! Middagen satt fint sedan och så chillade vi  till Sagan om de Två Tornen på TV. Med lite lätt ångest blev det sedan läggdags.

Ångest för att Joakim skulle åka redan vid elva i dag och kommer vara borta längre än vanligt. Delvis med radiotystnad dessutom pga övningsverksamhet. I det läget blir det alltid lite tyngre att släppa iväg honom. Vanliga veckor går bra, två veckor går också bra men den där radiotystnaden alltså, att inte få prata fem minuter om ingenting varje kväll eller skicka ett sms under dagen är tufft.

Följaktligen var jag lite handlingsförlamad precis efter att Joakim hade gått men sen tog jag tag i dagen och stack till Netto för att kompletteringshandla lite och sen fixade jag lunch. Satt och tyckte synd om mig ett tag och åt onödigheter tills jag bestämde mig för att sluta tramsa. Plockade undan i köket, satte fart på diskmaskinen och sen på mig själv. Ut en lång, lång runda i sol och frisk luft. Skingra tankarna, röra på mig i stället för att tröstäta, bädda för en god nattsömn. En mil blev det ungefär, många steg på stegräknaren i dag alltså!

Väl hemma var det gott med en mugg te och ett litet kvargmellanmål innan jag tog tag i lite måsten. Hänga tvätt, tömma diskmaskin, laga middag, diska det sista. Med mat i magen och kvällste i finmuggen känns allting lite bättre, nu är det dessutom söndag kväll och därmed mer vanligt att Joakim inte är här ;-) Dags alltså att rulla ut yogamattan och ge kroppen lite omsorg så som den har ställt upp denna helgen. Sen kommer en matleverans från Mathem som ska plockas in och så småningom blir det läggdags även denna söndag för att ladda för nya äventyr kommande vecka!

Inga kommentarer: