söndag 2 april 2017

21 km. Också ett sätt att utnyttja en söndag förmiddag.

Det var några veckor sen vi sprang ett tvåmilapass och ni kanske minns att jag räknade stolparna i milspåret i Torup på det passet för att sysselsätta hjärnan. I dag var det andra bullar. Löpningen har känts fjäderlätt i veckan och jag ville verkligen få in ett sista långpass innan operationen. Vi fnulade lite på var vi skulle springa och Joakim föreslog en annan långrunda - ner till Västra Hamnen och retur. Tja, varför inte? Jag cyklar visserligen delar av den vägen ungefär varje vardag men det är klart den går att springa.

Ungefär kvart i tio var vi redo att dra och joggade ner genom Trollängen till stigen längs bäcken och vidare mot Värnhem. Det gick oväntat snabbt att ta sig dit tyckte jag och vi fortsatte längs Kungsgatan, trasslade oss genom Slottsparken ner till hundrastplatsen, rundade Bo01 och sprang hemåt.

Där vid Värnhem på hemvägen började jag känna mig lite trött och jag hade även ont i båda stortår, en blåsa hade jag känt av sen sjunde kilometern ungefär men jag märkte att den andra stortån också började ömma. Fast då hade vi ju bara 6 km kvar så det var liksom inget att gnälla om. När vi passerade Bulltofta var vi nog rejält slitna båda två men 2 km klarar man alltid så det flöt på fint. Hela rundan präglades av att jag inte räknade kilometer eller stressade över något, jag visste att springer vi ner till Västra Hamnen och retur så blir det två mil ungefär och sen är det bra med det. (Att jag sen tassade fram och tillbaka på trottoaren framför kiosken där jag hämtade ut ett paket när vi var nästan hemma för att jag inte kunde sluta på 20,77 km talar vi tyst om....)

Trots pakethämtning klev jag in hemma strax efter tolv, vi hjälptes åt att organisera lunch medan vi turades om i duschen.  Jag tog av mig strumporna och möttes av två rejäla blodblåsor på stortårna som jag var tvungen att ta hål på och tömma. Lite mat i magen gjorde ändå rätt gott efter dryga två mil.

Eftermiddagen har spenderats med diverse projekt. Byta ut en trasig taklampa, rensa ett avlopp, koka ris till matlådor, laga middag, tvätta sunkiga springkläder, packa väskor, organisera livet. Sånt man måste göra. Sortera skräp och kasta också, undanplockat är skönt! Vi är ett bra team, Joakim och jag, vi hjälper varandra och ställer upp i stället för att sura över att vissa jobb är besvärliga och tröttsamma. Tack vare det kunde vi plana ut i soffan vid sju och titta på Hela England bakar och Mästarnas Mästare. Det har också varit en så pass späckad dag att jag inte har hunnit tänka på och oroa mig inför operation, vilket jag tror var bra för mig. Nackdelen var såklart att dagen gick fort och det blev inte så mycket tid för återhämtning men jag får väl ta in det senare i veckan.

Inga kommentarer: