lördag 1 april 2017

NMT. Det sköna i att inte tänka, bara göra!

Joakim chefade för dagens NMT-pass och jag hade lovat att hänga på. Som så ofta förr är NMT nån sorts räddningsplanka, en möjlighet att stänga av hjärnan och bara göra. I dag med en subtil twist - när jag började bli flåsig under uppvärmningen glömde jag bort att instruktören var min sambo också och följde instruktionerna utan att fundera på om han var ute efter mig personligen eftersom han vet mina svaga sidor ;-)

Vi började med lätt uppvärmning i kolonner och i armkrok. Sen bildade vi två led på gräsplan där vi stod växelvis framåt och bakåt i armkrok och sprang över planen fram och tillbaka, indianhopp fram och tillbaka. Efter det tror jag att vi sprang vidare till chinsräcket och där blev det cirkelfys. Löpning, chins, hopp över stock - två varv på den. Andra cirkeln löpning, enbens höftlyft, knä till armbåge.

Vi fortsatte upp till grytan sen om jag minns rätt (här hade jag definitivt kopplat bort all tankeverksamhet och gjorde bara som jag blev tillsagd) och jobbade i två grupper med var sin "skadad" som behövde bäras. Uppåt och neråt, byta konstellation, byta plats, däremellan långt led med armkrok, sitt ner, stå upp, situps. Mera bärande, armhävningar på led. Mera bärande. Ner i botten av grytan, alla i jägarvila, springa var sitt varv runt (inte det lättaste efter några minuter i jägarvila...)

Mera transport ner till gräsplan, två varianter på över/under. Lerigt och blött efter morgonens regn men soligt nu. Inte tänka, bara göra. Hoppa, krypa, hoppa, krypa, stå still i position, vänta, hoppa, krypa, hoppa, krypa..... Jägarmarsch tillbaka, 40 upphopp, stretch och nedvarvning och tack för i dag. Puh. Jag var blöt och lerig och fick täcka bilsätet med en av de plastsäckar som alltid finns i bakluckan av samma anledning!

Hem till dusch och torra rena kläder och lunch som kändes välförtjänt. Skriva inköpslista, handla, sen hann vi med en vända ner till Ribban för att titta på solen, havet och en massa glada hundar innan vi kom hem och lagade mat i dubbla omgångar - en gryta till matlådor och så en god laxpasta till middag i kväll.  En bra lördag som fyllde på energi. Ett långpass, ett gympass, ett Runacademy-pass kvar att bocka av innan jag tar lite tvungen vila. Kroppen orkar, jag ska bara ha med mig huvudet också!

Inga kommentarer: