söndag 16 april 2017

When all else fails - go run anyway.

Jag sov som en klubbad säl i natt och kände mig helt virrig när jag vaknade. Som om jag aldrig vaknade riktigt, superkonstigt - för jag hade ju sovit tillräckligt länge, det visste jag.

Lite frukost och te brukar göra susen men jag fortsatte känna mig slö och Joakim var tydligen lika seg. Det är olyckligtvis så (som Joakim sa) att kroppen inte är en maskin. Om maskinen får bränsle och blir rengjord och servad och får vila så fungerar den prickfritt men kroppen responderar inte riktigt på samma sätt alltid!

Hursomhelst skrotade vi runt lite på förmiddagen och slökollade på tv och sånt och sen tyckte Joakim att han ville laga lunch (urgoda varma mackor med svamp och kyckling) och sen mådde vi mycket bättre båda två. Vi behövde tydligen energi - och mer än det vi hade fått i oss till frukost. Tur att en av oss är så smart att han fattar det :-)

Sen kändes det givetvis bättre och vi byltade på oss och stack ner till Ribban och gick en långrunda, väl hemma bytte vi om till löparkläder och dividerade lite om vad vi skulle hitta på men bestämde oss för backintervaller.

Uppvärmning i Joakims "bekvämtempo" som är något tuffare än mitt men jag tänkte att det var väl bra för mig. Sen körde vi 5 x 40 sek, 5 x 30 sek, 5 x 20 sek backe med endast joggen ner som vila. Det var inte jättebehagligt om man säger så, mjölksyran slog till rätt bra mitt i nånstans och de sista korta intervallerna gick på pannben. Men det gick. Joggen hem var däremot rätt pissig, avståndet till Joakim blev längre och längre och jag mosade på för allt vad jag var värd men utan större framgång. Som Katarina har lärt mig tänkte jag på prinsesstårta för att mota bort negativa tankar och fokuserade på att bara fortsätta springa, inte gå. Det gick, det med.

Jag inledde middagsprepp och cyklade bort till Maxi för att ströhandla lite - och kunde inte motstå prinsessbakelserna :-) För övrigt serverades det högrevsburgare i briochebröd med sallad och tomater, hemgjorda sötpotatispommes (icke-friterade sådana) och tryffelbea till middag. Bakelse och jordgubbar blev fint som efterrätt till Mästarnas Mästare! Och i morgon är vi lediga IGEN. Vilken lyx!

Inga kommentarer: