lördag 15 april 2017

Påskfys och påskmys och påskspring!

Långledigt = träningsmöjligheter. Särskilt nu som jag har tvingats vila ett tag!

I går blev det lugn löpning i 6 km tillsammans med Joakim och så fortsatte jag med en kvarts jobb med gummiband och bålstabilitet följt av yogafavoriten "happy hips" som stretch och avslut. Otroligt skönt! En dusch senare blev det snabb utelunch och ett varv på affären innan vi styrde mot svågers hem för påskmiddag och familjesamvaro.

Trött i går kväll men desto piggare i morse och vi drog till gymmet. Jag tänkte mig ett pass "gott och blandat" och så blev det. Uppvärmning med rörlighet, sedan fick ryggen kärlek i form av latsdrag och kabelrodd. Benen fick sitt sen, utfallskombinationen "butt of course" och baksidans favorit "finsk pinne". Efter det landade jag på mattan och jobbade med boll och bosu. Smala armhävningar på bosu, diagonallyft på boll, benlyft på boll, knä till armbåge på bosu. Jag avslutade med några omgångar långsamma och fokuserade sitbacks. Skönt!

Vi lyxade till det med smørrebrød till lunch (det finns en bra takeaway på centralen!) och jag laddade om för eftermiddagspasset. Ett lättare löpteknikpass som jag snodde ur Runner's World's upplägg för träningsläger under påsken. (Jag skippade tröskelpasset, det kändes inte alls intressant!) 3 km lugn löpning som uppvärmning. Därefter 2 x 20 m tripping, högt knä på vart tredje steg, hälkick på vart tredje steg, kombination av högt knä och hälkick samt Ravellisteg med fokus på aktivering av baksidan. Efter det blev det 5 x 80 m koordinationslopp i lite högre fart med gåvila emellan och så 1 km lugn jogg hem. 6 km in på kontot. Ett väldigt skönt pass som passade bra i dag.

Nånstans har jag bestämt att springa varje dag under helgen eftersom det går så relativt bra. I morgon tänkte jag dra med mig Joakim på nåt lite tuffare intervallbaserat och så springa en längre lugn runda på annandag påsk. Känns lagom. Nästa vecka kan eventuellt bli lite kaotisk på egenträningsfronten så jag ser till att fylla på i "träningsbanken" nu när jag är ledig! 

Inga kommentarer: