tisdag 18 april 2017

Skog. Glittrande ögon. Flåsiga leenden. Löparglädje i kubik.

Helt ärligt så var kvällens pass nog något av det roligaste jag har coachat och jag är fantastisk nöjd med kvällen. Där gårdagen präglades av brist på energi och ett långpass som blev en promenad så var det en helt annan känsla i kväll.

Under dagen har jag varit på återbesök hos kirurgen och är besiktigad och godkänd utan anmärkning vilket säkert också bidrog till en viss mental lättnad. Allt är helt och bra, läkningen går som den ska och jag har inga restriktioner utan kan göra vad jag vill nu.

Kvällens pass var ett trail-intervallpass. Camilla och jag åkte ut till Bokskogen lite tidigare och snitslade och planerade. Fyra slingor la vi upp från en central mötesplats. Två enkla och två trixiga - de enkla följde befintliga stigar, de trixiga var av karaktären "rätt ut i spenaten" och ganska mycket off-road. Vi sprang 30 sek ut på en slinga, vilade 15 sek, sprang 30 sek tillbaka och hade sen 30 sek på oss att byta till nästa slinga.

Det var så himla kul! Varannan slinga var enkel och det var bara att mosa på, varannan lite stökigare och ställde krav på hjärnan och på att sätta fötterna rätt. Mellan intervallerna möttes vi alla i mitten - med leenden, flås, rosor växte fram på kinderna och ögonen glittrade av löparglädje. Ett varv runt alla slingor, 3 minuter vila, ett varv till, 3 minuter vila - och så ett varv till för medel och tuff och de av basgänget som ville. Det ville de. Fantastiskt!

Det var bara glada leenden när vi avslutade passet med pepp, nerjogg och stretch och både deltagare och vi instruktörer kunde vara nöjda med vår insats. Det är ju det här som är grejen - att springa tillsammans, att peppa varandra och göra nåt man inte trodde att man kunde!

Inga kommentarer: