måndag 28 augusti 2017

Det börjar med dig själv...

Ärligt. Handen på hjärtat. Hur många gånger har du inte hört det sägas? Hört det, sådär lite halvt, tänkt att jaja men ALLA ANDRA måste ju också, ignorerat det, tyckt att du drar minsann ditt strå till stacken och det räcker så....

Jag har i alla fall gjort allt det där. Hört det, stannat kvar i mitt lite självgoda och inte tittat längre än nästippen. Tills nu i veckan. Jag är med i en facebook-grupp för mitt bostadsområde. Den har blivit mer och mer gnällig och kommentarerna i inläggen har allt mer karaktär av "skylla ifrån" eller "jag har minsann alltid/minsann aldrig....". Vilket jag har retat mig lite på men samtidigt velat stanna kvar i gruppen för att inte missa viktig information.

Men nu i veckan var det en som delade en artikel från tidningen med innebörden att vi kanske får 40 km/t-gräns i hela området. Jag har egentligen ingen särskilt stark åsikt i ämnet, men kommentarsfältet svämmade över av "fartgränser gör ändå ingen skillnad", "idioterna kör som de vill i alla fall" och "Malmö är bilfientligt". Sedan var det en granne nånstans i området som delade ett blogginlägg på temat "det börjar med dig själv" med lite reflektioner om hur hon själv kör bil och vad hon själv kan göra för att vara en trevligare trafikant.

Så med inspiration från Helena drog jag igång mitt eget lilla projekt för veckan: Att varje dag denna vecka dela en bild och en kommentar om något positivt som händer eller som jag upplever i området. Det är egentligen inte så svårt. Jag gillar verkligen att bo här, jag utnyttjar många av våra gröna områden och vår lokala service. Men att komma ihåg att fotografera och dokumentera något varje dag kan bli en intressant övning!

I morse började jag med en morgonjogg som jag la förbi den helt fantastiska blomsterängen bara en kort promenad härifrån och la upp några bilder och en glad kommentar. Det har rasslat in likes, hjärtan och några kommentarer på temat "tack för att du delar något positivt". Så jag tänker fortsätta!
Håll med om att det är otroligt fint?
Det är mitt lilla strå till stacken. För att vi ska sluta gnälla så mycket om mopeder som kör för fort eller på fel ställen, nånting som smäller nånstans och villainbrott. För att vi ska sluta trissa upp stämningen i kommentarsfältet och börja titta lite mer på hur fantastiskt och härligt vi faktiskt också har det härute! 

Förutom den vackra morgonjoggrundan har dagen innehållit en lugn ensamdag på kontoret där jag äntligen (ÄNTLIGEN!!) kom till punkten "inbox zero" och betade ner att-göra-mappen i mailboxen till överkomliga drygt 20 mail i stället för över 50 som det var i morse. Det låg mycket grejer där som bara behövde sparas på rätt ställe och så har jag bockat av en hel del besvärliga småuppgifter som har fått ligga efter semestern medan jag tog tag i det som var liv-och-död-viktigt. Cyklade hem, drack te, rullade ut yogamattan och körde ett lugnt flöde på 20 minuter från Yogobe och fortsatte sedan med några favoritpositioner som kroppen behövde.

Klockan närmar sig åtta och jag har hunnit äta, plocka undan, gå ner med soporna och packa i ordning för morgondagen. I morgon kan bli en rätt bra dag faktiskt, den har stor potential på pappret i alla fall så det är upp till mig att omsätta det till verklighet! För det börjar ju med mig själv ;-)

Inga kommentarer: