torsdag 10 augusti 2017

Tack och hej till semestern!

Hoppsan, då var semestern över för den här gången och jag förväntas hitta in i vanlig vardag igen.  Jag har varit ledig i en månad, i stort sett, var inne på kontoret några dagar i månadsskiftet för att fixa med lite "måsten" men sen gick jag tillbaka i semestermode igen och dessa dagar märktes faktiskt knappt. Det gick väldigt snabbt att komma tillbaka i semesterlunken som var varit väldigt skön. Inga tider att passa (de flesta dagar i alla fall) och ofta har jag inte ens haft klocka på mig.

Det betyder givetvis att det kändes lite tufft att börja gå upp på morgonen igen! Jag har kört "inskolning" hela veckan och ställt klockan tidigare och tidigare dag för dag för att vrida tillbaka dygnet de där retliga timmarna som alltid händer när jag är ledig en längre tid. Det har också inneburit morgonjogg både tisdag och onsdag "när jag ändå var uppe" och det är faktiskt inte så dumt att ha loggat 6-7 km redan på morgonen måste jag säga!

Att hitta tillbaka in i vardagsschemat känns som om det kan - och får - ta lite tid, jag är mentalt fortfarande kvar i semesterkänslan och det tycker jag är helt okej ett tag till. Ju längre, desto bättre faktiskt!

Semestern då? Många har gnällt över vädret. Det enda jag har att gnälla över är att det visst var två rätt fina dagar precis den veckan då vi renoverade för fullt. Eventuellt de enda bra bad-dagarna som semestern bjöd på. Förra sommaren var det badpremiär före midsommar men i år har jag inte badat en enda gång och jag känner mig inte särskilt sugen heller då temperaturen knappast har tagit sig över 20 grader.... Annars tycker jag vi har haft lite av varje, det har blivit löpning i regn nån gång och utelunch i solen nån gång och ja - så är det i Skandinavien, det vet vi liksom. Jag har ändå spenderat en del tid ute när möjlighet har funnits så jag är nöjd med den biten.

Lyx- och långfrukostar har vi hunnit med, lagat bra mat, ätit ute, ätit takeaway i en salig blandning. Druckit olika ölsorter också, inte dåligt. Glass blev det sämre med men jag kanske hinner ikapp under augusti ;-) Inga bad som sagt och inga spa-bad heller, det där med spa ska vi väl försöka hinna med under hösten tänker jag. Mycket häng i mysbyxor och baravaratid och det var nog exakt vad vi behövde båda två.

Jag orkar inte riktigt sätta upp högtflygande mål för hösten än utan jag tänker mig att resten av augusti får bli en inskolningsperiod, att försöka hitta tillbaka till vardagen, vänja mig vid Joakims veckopendling och få flyt på min veckoplanering. Sen, i september, försöker jag bestämma vad jag ska hinna med i träningsväg och annat under hösten. Ett steg i taget, inte allt på en gång - lite mer hållbart, tror jag. Det blir fint!

Inga kommentarer: