söndag 13 augusti 2017

Redo för vardag?

Okej, NU är semestern över på allvar. För Joakim har packat sina väskor och sitter i bilen på E6 mot Göteborg, och i morgon är det måndag. Den där måndagen efter semestern då vardagen möter mig som en hink iskallt vatten rätt i ansiktet - gomorron, välkommen till vardagen då DU roddar och fixar allt och har allt ansvar. Lika brutalt varje gång men jag är åtminstone förberedd!

Gårdagen var en äkta njutardag. Efter frukost smet vi ut i Gyllins trädgård med ett intensivt cirkelfyspass på fusklappen och körde i full fart i en knapp timme. Sen traskade jag hem medan Joakim sprang några extrakilometer som jag inte tyckte att jag behövde pga fredagens backintervallpass. Dusch, lunch, kaffe, sedan cyklade vi in till stan.

Skrotade runt och tittade på folk, åt fantastiska crepes hos M Crêperie, satt på en uteservering och drack en fördrink och gick sedan till Social Eatery för att äta en mycket försenad födelsedagsmiddag för mig. Så mycket gott - vi körde en hel bunt smårätter som vi delade på och smakade en massa olika grejer, laxtacos och tonfiskceviche och mycket annat. När vi hade ätit klart och skulle cykla hem hade det börjat regna, så vi smet upp i skybaren på Malmö Live och drack Espresso Martini och tittade på utsikten. Sen cyklade vi hem i samma regn, kröp i torra kläder och hängde i soffan och kollade på friidrott. En alldeles perfekt dag och ett fint avslut på semestern!

I dag var åtminstone jag lite seg i skallen men inte värre än att det gick att gå upp vid halv åtta, äta frukost, ta en snabbdusch och skriva en inköpslista. Joakim lagade en portion korv stroganoff (middag + matlådor) och sen åkte vi in och åt lunch på festivalen (Fisk & Chips hos Fisky Business, rekommenderas!) innan vi satte oss på Favourite Roast i totalt lugn och drack kaffe och tittade på människomyllret nere på gågatan. Hemma igen var det min tur att ockupera köket och laga vegetarisk bönchili medan Joakim packade ihop sina grejer och så hann vi med en promenad innan det var dags för middag. Sen det där oundvikliga med att Joakim skulle iväg som jag behövde smälta i en halvtimme efter att han åkt innan jag fick fart på mina egna projekt.

Jag vet ju att vardagen flyter lättare när jag har koll. Alltså packade jag i ordning väskan till i morgon och plockade fram kläder innan jag satte mig med min veckoplanering och fick lite koll på kommande vecka. En ganska lätt vecka utan kvällsjobb, utmärkt mjukstart på vardagen alltså och inte nån vidare stress att tala om. Men i vanlig ordning vet jag att det kan vara tillräckligt utmanande att bara få ihop första ensamveckan utan att det blir fullständigt kaos så det känns väldigt bra att det ser lätt ut på pappret (ja, eller skärmen då...).

Mycket passande såg jag Micael Dahlén i Nyhetsmorgon lördag och han pratade om att hitta lusten och motivationen efter semestern. Jag formligen älskade hans förslag på "höstmeny" och hans tänk om hur vi kan må bättre i vardagen och ska ta till mig det han sa i klippet. Se det - det är bra! Lycka till med vardagen!

Inga kommentarer: