onsdag 30 augusti 2017

Öka takten... ja, jag försöker. Inom rimliga gränser!

I takt med att alla kommer tillbaka på jobb ökar jobbtempot och även tempot i mina fritidssysslor. Flera PT-kunder, Runacademy drar igång nästa vecka, Fitnesscoachens löparskola kör på och Nordic Military Training ska också läggas till schemat. Jag försöker hänga med och öka mitt eget tempo motsvarande, göra smarta val, planera, prioritera och skriva listor. Det går.... ibland ganska bra, ibland sådär, ibland inte alls ;o) Sånt är nog livet!

I går t ex. Jag inledde dagen med ett bra bålstyrkepass på gymmet och krigade mig även igenom lite chins med gummiband, tog mig till kontoret och jobbade på. Hade lagt ut förslag på tid till en PT-kund men inte fått svar och var lite osäker på om hen tänkte dyka upp men utgick från att så inte var fallet. Därmed insåg jag också att hen antagligen ville ha sin tid i dag som jag hade föreslagit så därför flyttade jag helt sonika mitt planerade intervallpass för i dag till i går. Alltså skyndade jag mig hem, tog astmamedicin, bytte om och stack ut.

Jag var sugen på något "lagom jobbigt" och det blev 5 x 500 m med 90 sek vila. Jag valde att köra i motionsspåret som har avståndsstolpar varje 500 m så jag slapp tänka - bara fram och tillbaka. Sedan varvade jag ner inne i skogen och joggade hem i lugnt tempo. Ett bra pass, lagom obehagligt men jag mådde lite småilla efteråt alltså och fick fylla på med saft och chips innan jag blev sugen på mat!

Sen var jag skapligt slut och resultatet av det var att jag totalt missade hela min kvällschecklista och bommade både disken, att packa väskan till i dag och att plocka fram kläder så det fick jag vackert sota för i morse... Nu var det ingen jättepanik eftersom jag gick upp i god tid så jag hann med allt, men morgonen flyter på betydligt lättare när jag har fixat till infrastrukturen i förväg! Bot och bättring i dag således....

I dag har jag inte gjort annat än att cykla till kontoret, jobba det jag skulle, leverera 2 PT-pass till kunder efteråt och cykla hem. Var vrålhungrig och snodde ihop en snabb pastarätt på tio minuter ungefär, åt mat, slappade en kvart och la sedan en halvtimme på att dammsuga och plocka undan lite i lägenheten. Skönt när det var gjort men motigt att komma igång, jag fick muta mig själv med glass och jag lovar att den var GOD sen!

Återhämtning och benen upp står på schemat resten av kvällen men jag får nog ta mig i kragen och lägga fem minuter på att plocka i ordning kläder och packning för morgondagen innan jag fastnar i soffan helt....

Inga kommentarer: