fredag 4 augusti 2017

När man väljer att göra nåt helt annat på semestern

Inga fjäll, ingen träningsresa, ingen solsemester. Nä, senaste veckan har vi spenderat med att renovera vardagsrummet. Från "färgen som var på väggarna när vi flyttade in var väl helt ok" och "vi har de möbler vi har" till en färg vi själva valt, lite nya möbler och ett nytt golv som är likadant som golvet i köket. Ja!

Från det här:

Till det här:
Bra va? Utan TV-snickare och proffshjälp - bara två envisa människor och många timmar. För det blir inga åttatimmarsdagar direkt när man renoverar hemma. Gå upp, ta på arbetskläder, ät frukost, börja med dagens projekt. Från att plocka ner och packa ihop grejer till att flytta möbler, tvätta väggar, tejpa, riva socklar, måla väggar, riva golv, lägga nytt golv, köpa lister, sätta lister, ställa tillbaka möbler, köpa nytt som behövs, klä om fåtölj och soffa, sätta ihop nya möbler, hänga ny lampa, möblera klart, piffa. Hela tiden med projektledning i bakhuvudet för att göra saker i rätt ordning - därav att vi målade först och la golv sen. För att det inte spelade nån roll om vi fläckade ner det gamla golvet och det var skönt att kunna måla utan att täcka över golv och lister. För att det var enklast att vänta med att köpa nya möbler tills det fanns utrymme att sätta ihop dem på.

Och hela tiden med en vetskap om att det jag gör i dag slipper jag göra i morgon. Därav att arbete påbörjades strax efter frukost, att luncher mer än en gång kombinerades med "vi behöver ändå åka till xx och handla yy så då kan vi äta på zz precis bredvid" och att kvällens middagar intogs på matställen utan långa väntetider eftersom vi åkte hem och fortsatte efter middagen tills vi inte orkade mer. En dusch bortåt nio, kollapsa i soffan en stund och så läggdags - ja, de dagar TV'n var nerplockad satt Joakim på sitt kontor och tittade på webb-tv och jag satt i fåtöljen som var inknödd framför spisen och gjorde samma sak....

Några vändor till tippen har det också blivit, vi har kastat och röjt även i andra rum när vi ändå höll på och sammantaget har vi absolut fått till en förbättring av hela lägenheten. Nu måste jag bara sitta på händerna en stund och INTE dra igång nästa projekt som jag annars kan se att det är helt busenkelt och smidigt men vi orkar faktiskt inte just nu. Vi behöver vara helt lediga tillsammans och se till att vi får återhämtning också innan vardagen drar igång. För i vanlig ordning blir det ingen lugn höst... hur skulle det se ut egentligen?

Alltså återgår jag till semesterläge ett tag till och gör roliga saker, hoppas du också har njutit eller njuter av ledighet!

Inga kommentarer: