måndag 16 mars 2015

Återhämtningsmåndag not so much

Jag hade bett coach Madde om en vilodag före och en efter Blogger Boot Camp. Fast Madde tyckte att det var viktigt att jag hann med veckans långpass så på dagens schema stod 15 km löpning och ett gympass på det för jag vilade ju i går. Gulp, tänkte jag och stuvade om i schemat så att jag distansjobbade i fredags (på tåget) och var ledig i dag i stället! Tur var väl det eftersom det söndag kväll kom en förfrågan om jag kunde ta måndagens NMT-pass i stället för onsdagens för en instruktörskollega behövde byta pass och det hade blivit nåt lite hektiskt att klämma in NMT + 2 egna träningspass + jobb!

Alltså började dagen med frukostgröt (jag hittade Finnerödjas Bara Bär med blåbär när vi handlade igår, wohoo!) och lite extra vätska innan jag klädde på mig och 08.40 gav mig ut på min runda. Enklast tänkbara - ner till Bulltofta, 2 varv på femman, hem igen. Insåg att det blev lite väl kort så på andravarvet la jag in två små "bonusvändor" för att slippa springa runt huset hemma för att komma upp i 15 km. Det var ganska tungt att springa i början, kroppen var liksom inte helt med, men det brukar ge med sig och så även i dag. Märkte att jag var mest trött i stabiliseringsmusklerna runt höften och midjan efter lördagens aktiviteter! Jag tuffade lugnt på i ganska trevligt väder, emellanåt när jag glömde att tänka så sprang jag på lite för snabbt och blev trött och fick medvetet sakta ner. Tog några gåpauser emellanåt när det kändes välbehövligt och lät kroppen bestämma.

Efter 12 km blev jag rejält trött och insåg att ca 90 minuter klarar jag utan att fylla på vätska och energi men efter det behövs det, så på nästa långpass hänger vätskeryggan med så slipper jag bli så sliten. Det var ju bara 3 km kvar vilket är typ ingenting så det var inte mycket att be för utan bara att jogga på hem längs välbekant väg och jag tvingade till och med fram en fartökning sista biten (nerförsbacke, to be fair) för att se om det gick.

Sen kom jag hem och petade i mig energipåfyllning, duschade och åt lunch. Vilade lite, packade väska och drog till gymmet för att köra överkroppspasset. Alla småmuskler i axlarna var rätt slitna och jag hade stora problem med militärpressen i dag men Joakim hoppade in och teknik-coachade lite vilket gjorde att det kändes betydligt bättre. Man kan behöva lite teknik-koll ibland och särskilt när man är lite sliten! Jag tog mig igenom resterande pass (fast man har nog sett vackrare armhävningar) och så var det dags att åka hem och laga mat, byta kläder, instruera NMT, komma hem.

Det var den måndagen det - i morgon ska jag hinna jobba också, hur det nu ska gå ;-)

Inga kommentarer: