fredag 20 mars 2015

Coldzyme - test i skarpt läge

På Blogger Boot Camp fick vi en Coldzyme-spray i vår goodiebag. Jag har hittills förkastat Coldzyme med två argument: 1) det funkar ändå inte och 2) det är så otroligt äckligt.... Men under BBC höll företaget bakom Coldzyme, Enzymatica, en föreläsning och förklarade varför Coldzyme funkar och visade upp lite forskningsresultat. Dessutom berättade skidskytten Torstein Stenersen om hur han hade minskat sitt antal förkylningsdagar rejält sen han började med Coldzyme, så då blev jag övertygad. Där rök alltså argument 1.

Jag har i veckan haft lite förkylningskänningar (inte överraskande eftersom hälften av mina kollegor snörvlar och har sig) och tvingat mig att ta mig förbi argument 2, det där med att Coldzyme är äckligt. Det råkar vara så att jag har en extremt effektiv kräkreflex som kan triggas av småsaker och den där sprayningen ner i halsen är ohyggligt obehaglig och ger en ganska kraftig reaktion. Men vill man inte bli förkyld så kanske man kan lära sig!

I går kväll kände jag mig lite frusen och trött men skyllde det på en lång dag - tog dock för säkerhets skull en dos Coldzyme innan läggdags som Torstein hade föreslagit. I morse var halsen lite skrovlig så jag tog en dos till och stoppade Coldzyme i väskan för att ta ett antal doser under dagen i dag. Vilket jag har gjort även om det tar emot varje gång. Jag hoppas att jag kan mota bort förkylningen innan det blir nåt av den helt enkelt.

Givetvis blev det inga backintervaller i dag utan vila och omsorg. Och en fantastisk pastarätt med räkor och rätt mycket vitlök till middag. Mera Coldzyme står på programmet under kvällen och jag lovar att uppdatera om det faktiskt funkar. Är grymt osugen på att bli förkyld igen nämligen!

Inga kommentarer: