tisdag 3 mars 2015

Månskensintervaller med B.A.B.Y. Runners Team

Tisdag och dags för B.A.B.Y. Runners Team. Jag har inte träffat gänget på ett par veckor eftersom jag var i Stockholm och sen på PT-utbildning och sen sjuk och det... men i kväll var det min tur att vara instruktör. Samtidigt som jag egentligen enligt träningsschemat borde se till att klara av ett lugnt distanspass på 35-40 minuter. Går det att få ihop tro? Jodå, bara man är kreativ så ;-)

Vi möttes som vanligt klockan 18.30 och det var hela 9 deltagare som dök upp i mörkret, mycket bra uppslutning tyckte jag! Vi körde lite gemensam uppvärmning och turades om att hitta på övningar och jogga ett varv runt cirkeln innan vi gick på löpskolningen och jag såg noga till att vara med på alla övningar i dag i stället för att bara jogga bredvid. Det fanns ett syfte med det...

För efter löpskolningen var det intervalldags och jag hade lagt upp en intervallstege inspirerad av Moneghetti-intervaller. 4 x 90 sek, 4 x 60 sek, 4 x 45 sek, 4 x 30 sek, 4 x 15 sek - och gåvila lika lång som intervallerna mellan alla. Det upplägget tar 32 minuter. Så i stället för att stå still och peppa och använda visselpipan så joggade jag helt enkelt runt och runt och runt cirkeln i samma lugna tempo hela tiden medan jag höll koll på tiden, blåste i visselpipan och tjoade på de som passerade mig eller som jag passerade. Då slapp jag dessutom frysa vilket ju annars alltid är en risk när man står still och instruerar. Enligt intervallappen fick jag ihop ca 5 km under min lugna jogg och det stämmer nog ganska bra med vad jag hinner med på en halvtimme.

I vanliga fall hade det varit världens tråkigaste distanspass - runt och runt på en 400 m grusbana. Men nu fick jag ju lite "intervallfeeling" även om jag inte sprang intervallerna för jag hade annat att tänka på, så mina 12-14 varv runt cirkeln kändes inte så betungande faktiskt. Och det bästa av allt: Luftrören samarbetade och jag höll inte på att hosta upp lungorna, så jag tror att det är springdags igen. 12 km långpass på söndag, here I come :-)

Efter intervallerna blev det lite snabb löpstyrka - utfall åt alla håll, armhävningar, rygglyft och atomic situps. 2 varv med 45 sek arbete och 15 sek vila, mycket enkel cirkelträning. Och så lite stretch och snack om träningsvärk och kosttillskott och sånt. Mycket trevlig kväll och jag konstaterar som vanligt att det där med att vara instruktör och PT är ungefär det roligaste jag vet!

Inga kommentarer: