onsdag 11 mars 2015

Mitt-i-veckan-paus

Onsdag och välbehövlig vilodag för kroppen som körde ganska hårt i går. Skönt! Buss till jobb, lugn promenad från busshållplatsen, hämta en finkaffe på vägen, komma in på jobbet i god tid och andas, landa. Jobbade i "mjukisar" i dag - tights, tunika och fivefingers - för att förstärka pauskänslan. Och för att jag hade ett naprapatbesök inbokat.

Naprapatbesöket ja - alltså ibland får jag såna där "tvivelaktiga" komplimanger från mina behandlare. Osteopaten utbrast att jag var som en levande anatomibok. De som tar blodprov på vårdcentralen tycker att jag har "sååå fina kärl" samtidigt som de får nåt vampyraktigt i blicken. Och Naprapat-Jimmy kläckte ur sig i dag att "din kropp är en naprapats pornografiska dröm". Oookej :-D Antingen för att det är så mycket roliga fel på den som man kan behandla eller för att den svarar så bra för behandling och rehab/prehabövningar :-D (Förlåt Jimmy, jag vet att du sa att det inte behövde hamna på internet, men den kommentaren var bara för bra!) Min fysiska status var annars bra, fick en snabbkoll och släppte lite spänningar och låsningar men det går absolut på rätt håll, det är mindre och mindre fix vid varje besök.

Tillbaka till jobbet via La Soupe som erbjuder goda soppor, surdegsbröd och numera även "tantbakade kakor", det måste man ju bara älska! Skrivbordslunch sådär lite i farten för att få allt att gå ihop, jobba klart och sen rask promenad bort till gymmet för veckomöte och planering av kommande aktiviteter, bl a PT-kväll den 26 mars och även en marklyftsworkshop samma kväll - vi börjar klockan 19.00 och det är gratis, in i receptionen på Universitetsholmen och anmäl er!

Sen hem, äta, fixa lite grejer och snabbt byta om för att sticka ner till Bulltofta och instruera NMT. 8 glada deltagare i dag och med hjälp av 4 pinnar och en massa kreativitet så fick de en riktig höjdarträning. Full fart, omväxlande övningar, i par och enskilt och hela gänget tillsammans. Mycket roligt att vara instruktör i dag och det var väl rörelse på lagom nivå för mig i dag också! Kvällens provapåare anmälde sig direkt till 12 månaders NMT-träning, det tyckte jag var en succé :-)

Hem och sen allt fix och plock inför morgondagen. Hänga tvätt, packa väskor, förbereda gröt, äta lite kvällsmål, mata katter... ja, stuff. Lång dag i morgon, mycket spännande som händer! 

Inga kommentarer: