lördag 11 april 2015

Vilodag i kubik och kvadrat

Madde har gett mig i uppgift att ta RIKTIGA vilodagar ibland. Såna där jag verkligen gör så lite som möjligt och inte behöver ha koll på schemat alls, plus att jag inte har en massa "måsten" att hantera. Det funkar inte alltid att få till dem för i det här hushållet där veckorna rullar på i full fart och det går åt mycket mat och mycket träningskläder behövs det lite insatser när det gäller tvätt, städ och handling. Ibland lyckas jag få till det - som till exempel i dag.

Joakims väckarklocka ringde i morse men jag behövde inte gå upp så jag låg kvar. Fnissade lite åt katten som morgonhojtade friskt åt Joakim i köket, rullade in mig i täcket och somnade om ett tag till. Gick upp och åt rostisar och drack te framför nyhetsmorgon och sträckte sen ut mig i soffan med en bok tills Joakim kom hem. Skönt! Masade mig upp i duschen och vi åt lunch av rester från kylen innan vi åkte in till stan en vända.

Avspänt häng i vårsolen. Stadspromenad, äppelpaj och latte på uteservering, liten spaningsrunda på nya fik i centrum. Takeaway-juice från nya Juicekliniken, en ekologisk juicebar inhyst i en lokal där det tidigare låg ett trevligt café men jag tror nästan jag gillar Juicekliniken bättre! Roliga juicer också, vi valde en "scharlakansfeber" och en "pigg som en mört" men på menyn fanns även "pest eller kolera" och lite andra roligheter :-)

Vi botaniserade i köksbutiker och klämde på fina traktörpannor och grejer, tog sen en vända in på Intersport och kollade runt lite och jag köpte skönaste löpartröjan på extrapris (Nike Miler, otroligt mjukt material i den!) innan vi drog oss hemåt igen.

Väl hemma bestämde sig Joakim för att sticka ut på veckans marschpass och jag fick 2 timmars ensamtid. I stället för att dra igång en massa måsten och praktiskt arbete satte jag igång skön musik och kastade mig på soffan med min bok - fick snart en katt på magen som bonus. Fantastiskt njutbart :-) När Joakim kom hem blev det enkel lördagsmiddag - frittata med lax och spenat, avokado och en knäckemacka till. Kravlöst men gott. Resten av kvällen bjuder på Gladiatorerna, te och kvällsmål i soffan så är jag laddad för långpass i morgon bitti efter en rejäl grötfrukost! 

Inga kommentarer: