onsdag 30 april 2014

Lyxträning på Valborg

Efter fullgjord arbetsdag (och månadsbokslutsinlämning) styrde jag kosan mot Friskis på Johanneslust för "lyxträning" Sån där träning när man inte har bråttom utan kan göra litegrann vad man är sugen på; förutom det som står på coachens schema såklart.

Jag värmde upp med lite rörlighet och lätta rotatorcuffövningar innan jag fattade skivstången och gav mig på frivändningarna. Vågade öka vikten lite i dag, det kändes inte så läskigt. Vissa av frivändningarna var det till och med riktigt bra kvalitet på, bara man tränar på det så går det ju riktigt bra! Vidare till knäböj. Förra passet stod jag och harvade treor med samma vikt som jag har gjort åttor på vilket inte kändes riktigt rätt så i dag brassade jag på med en ökning. Betydligt bättre - och tyngre. Nu behövde jag plötsligt de där två vilominuterna mellan seten!

Med frivändningar och knäböj över är även det tyngsta över. Näst på tur var övre rygg, i dag med Malous latsdrag i kabelmaskin eftersom jag inte får rätt kontakt med latsen i omvända flyes just nu. Oklart vad det beror på men efter Jimmys förmaningar kör jag hellre en övning där jag VET att jag har bra teknik.

Sedan kommer explosiviteten. Boxjumps och utfallshopp. Det märktes tydligt att benen inte var superexplosiva i dag, jag fick kämpa lite med boxjumps men det gick väldigt bra när jag bara koncentrerade mig på frånskjutet. Inte lika lätt som vanligt, helt enkel. Samma sak med utfallshoppen - inte fullt så spänstiga som vanligt men absolut godkända.

Som avslut på passet tog jag balance trainern och körde tre roddövningar och armhävningar plus en lång stretch. Stretchade även höftböjarna noga innan jag gick in och bytte om. Skippade duschen för att komma HEM (och för att jag visste att nån annan nog väntade på bilen)

Kvällen har jag tillbringat med att äta, tvätta fivefingers, dricka te och läsa Utvandrarna som jag hittade på biblioteket. Jag har de två sista böckerna i serien men måste absolut läsa en hel serie från början till slut så jag får låna hem ettan och tvåan emellanåt :-)

I morgon blir det roligheter. Friskis har lagt in det absolut ultimata specialpasset på första maj: SkivstångIntervallFlex. Det blir liksom inte bättre än så! Skivstångs-oomph, intervallsvett och så den sköna flexen som avslut. Men det bästa av allt med i morgon är att man inte behöver gå upp när väckarklockan ringer :-D

Inga kommentarer: