lördag 21 januari 2017

Discofredag och dubbelpasslördag

Jo, jag fortsätter trötta ut mig. Efter en välbehövlig "vilodag" i torsdags öser jag på igen. Joakim gick av sitt arbetspass fredag morgon och var sedan på hemväg så jag flyttade mitt fredagsmorgonpass till eftermiddagen så vi skulle kunna träna tillsammans.

Således tog jag bilen till jobbet och var tidigt på plats fredag morgon, jobbade det jag skulle och mötte sen upp Joakim på gymmet. Det blev äkta discofredag för min del med bänkpress, axelpress med hantlar, smalbänk, sidolyft och komplettering med lite prehabövningar, smala armhävningar på bosu och bicepscurl i kabelmaskin. Klart! Vi åkte hem och lagade "fredagsfisk" - stekt torsk, klyftpotatis, remouladsås och stuvad spenat. Välförtjänt!

En god lång nattsömn senare vaknade vi till lördag morgon. Grabbfrukost för Joakims del, intervallpass för mig.... BCAA och knäckemacka och sen ut för 5 minuters uppvärmning och 30 x 30 sek snabb löpning, 90 sek gåvila. Det kan man ju kalla en start på dagen i alla fall :-) Det gick ändå oväntat bra fast jag tyckte det var orimligt segt nånstans på intervall sju.... Men jag tog mig igenom min lilla intervalltimme, kom hem, snabbduschade, drack te och en frukostsmoothie och sen åkte vi och veckohandlade till både människor och katter!

Lunch, te och vila - sedan ombyte och ner till Bulltofta för eftermiddags-NMT i anledning av att det var provapådag. Provapåarna lyste med sin frånvaro i Malmö så vi fick ett alldeles vanligt pass under ledning av Joni och Alexander. Vi sprang, vi körde stockfys, sprang rätt ut i spenaten, körde över-under och slalom, sprang lite till - ja ett helt vanligt NMT-pass helt enkelt. Leriga och lyckliga joggade vi hem igen till en välförtjänt dusch!

Jag räknade ihop dagens kilometer. 9 km intervaller, 4 km transportjogg, 4 km på NMT-passet - checkar alltså av 17 km i dag och är väldigt nöjd med det! Dusch, mellanmål, en timme i soffan, sen matlagningsdags. Renskavsgryta med massor av svamp, bästa potatismoset, lingon, en öl. Nu Gladiatorerna och en episk glassefterrätt med chokladglass med salt karamell, jordnötssmörsglass, hallonsås, kolasås, banan, maränger och chokladsås. Kolhydratsladdning för morgondagens långpass och påfyllning av alla lager efter dagens dubbel. Typiskt bra.

Inga kommentarer: