söndag 29 januari 2017

Nämen vi tar väl ett söndagslångpass till då!

Till skillnad från igår var vädret i dag enormt ogästvänligt. Grått, lite småregn emellanåt och nån enstaka plusgrad. Tydligen var det kallt i natt för det var äkta äcklig svarthalka här och var. Men vi gav oss inte utan halv tio stack vi ut näsorna och konstaterade att "ja det går väl ändå" och sprang iväg. Vi följde till en början samma slinga som förra veckan - bort mot Stenkällan, Videdal och Johanneslust för att sedan vika av ner genom Bulltofta industriområde på cykelbanorna. In genom lite gröna områden nånstans mellan Kirseberg och Bulltofta och sen tillbaka in på motionsområdet. En rundslinga runt sjön och en paus för att titta på ankor, dricka vatten och äta saltlakrits innan vi tuffade på igen.

Egentligen tänkte jag mig max en mil i dag men det gick väldigt bra så det blev mer. Eftersom Tomtom-klockan mäter pulsen på handleden så måste den sitta mot huden vilket innebär att jag har två lager kläder plus handskar utanpå och inte kan kolla klockan hela tiden. Den vibrerar visserligen för varje kilometer men vem orkar hålla räkningen.... not me! Således kan jag inte hålla koll på distansen och när Joakim kollar klockan ber jag om att bara få veta tid, inte distans. Inte förrän vi behöver fundera över sista delen av rundan för att få rätt antal kilometer i alla fall!

Nu lutade det åt 17 km och vi ville gärna ha ihop 18 trots ett ihållande småregn. Lösningen blev att springa en vända ner längs en villagata och retur till cykelbanan och så en lite längre runda runt husen hemma för att landa på 18. En timme och femtio minuter och 18 km avklarade alltså.

Mellanmål och sätta igång med mat. Gigantisk laddning köttfärssås med mycket grönsaker fick stå och puttra medan vi duschade och sen la jag ihop lasagne som fick gotta sig i ugnen, när den var klar stack vi och handlade lite som vi missade igår. Typiskt nog glömde jag att ta med kolsyrepatronen till SodaStreamen....

Sen blev det MAT och välförtjänt vila. Tiden gick och det var dags för Joakim att åka norrut som vanligt på söndagar - och jag stoppade kolsyrepatronen i ryggsäcken och gick bort till Ica och köpte en ny för jag vet hur gärna jag kommer vilja ha det där bubblade vattnet i morgon kväll! Sen blev det sedvanlig söndagsaktivitet - ett skönt yogapass för fötter och vader, fylla diskmaskin, hänga tvätt, packa väska, förbereda träningspass och alldeles strax ska jag ägna mig åt veckoplaneringen innan jag går och lägger mig!

Inga kommentarer: