fredag 27 januari 2017

Fredagsfys - fredagsdisco - #friyay

Morgonträff med hantverkare för ännu en besiktning av eländet i köket, sedan fullt ös på cykel mot kontoret. Med frusna växlar, såklart, jag fick trampa som en galning medan alla fuskisar på sina fuskiga elcyklar bara gled förbi. När jag kom till kontoret var duschrummet upptaget så jag fick byta om på toaletten och det är ärligt talat lite svårt numera för vi har fått en massa fantastiska beröringsfria prylar installerade och vid ett lite stressat klädbyte är det enormt svårt att inte hamna precis i deras sensorzoner. Vilket innebär att man är under ständig attack från handsprit, tvål och handdukar som spottas ut lite här och var....

Nåväl, mina kollegor fick hela den harangen när jag svängde in på kontoret och de tyckte att jag skulle äta frukost och dricka en kopp te så jag satte mig vid dukat fredagsfrukostbord och andades lite ;-)

Jag tuggade mig igenom arbetsdagen (det var visst fler än jag som tyckte det var liiite segt i dag) och avvaktade nyheter från Joakim om att han var på hemväg. Det dröjde och halv tre drog jag till gymmet för att köra lite fredagsdisco - det tar ändå tre timmar för honom att ta sig hem och det fanns ingen anledning för mig att sitta hemma och tjura. Bättre då att boosta upp energin med lite fredagsfys!

Det var en himla massa kids i gymmet (alltså de var ju säkert över 20 men ni fattar...) men turligt nog hade de varken planer på racket eller bänkpressen. Jag värmde upp axlarna i vanlig ordning och gick sen direkt till racket och körde militärpress. Det är verkligen ingen favoritövning men det börjar ta sig så sakteliga och jag känner faktiskt att jag får bättre resultat när jag varierar mig med fri stång, smith och hantlar. Två teknikset, sen lastade jag på så tungt jag vågade och körde 5 x 5.

Vidare till bänkpressen där jag hittade lite extra jävlaranamma och fläskade på en aning mer än jag trodde att jag skulle klara och det gick faktiskt. Två teknikset och 5 x 5 även här. Med de två tuffa övningarna avklarade var det dags för det roliga. Omvända kryssdrag, bröstpress i kabelmaskin, sidolyft i dropset (hej mosade delts!), tre maxset smala armhävningar på Bosu och så några superset tricepspress och bicepscurls i kabelmaskin som avslut. Med rejäl pump lämnade jag gymmet, bytte till cykelkläder, cyklade hem via affären och landade hemma vid fem. Perfekt. Litet mellanmål, dusch, och sen var Joakim på ingående så vi lagade clubsandwich och åt middag.

I morgon kommer jag inte kunna lyfta armarna men det var värt det. Jag har cyklat, simmat och sprungit i veckan och avverkat 3 riktigt bra pass i gymmet. Heja mig för awesome planering!

Inga kommentarer: