tisdag 31 januari 2017

När man plötsligt lyckas bestämma sig

I allt det här hattandet med vattenskada och försäkringsbolag och månadsbokslut och planering av träningspass och lite längre långpass och ska-jag-springa-Tjejmarathon-egentligen och veckopendlande särbo så har jag mellan varven gått och funderat på min gamla triathlondröm. Jag VILL så himla gärna prova men jag har inte riktigt vågat och simningen har satt lite stopp för tanken.

Fast nu har jag ju kommit igång med simningen och om jag är envis och disciplinerad och håller i den biten av träningen så kommer jag långt på några månader. Så när det dök upp en reklam för Malmö Triathlon i mitt facebookflöde med en rejäl rabatt om man anmälde sig innan 31 januari började jag fundera på riktigt.

Det var sista chansen i dag så jag lät tanken ligga där längst bak i hjärnan och gro under dagen...

En dag som för övrigt bjöd på mammografi (helt ärligt, roligare kan man ha en tisdagmorgon!), en ganska frustrerande arbetsdag då jag belamrades med besvärliga frågor och oklara uppgifter (jag blir irriterad av sånt, jag vill gärna hjälpa dig men då vill jag ha tydlig info om vad du vill ha hjälp med för annars blir det fel!) och var lite småstressad och uppe i varv när jag cyklade därifrån.

Jag funderade en kort stund på att skippa gymmet men bestämde att jag nog skulle må bra av det. Bytte om och drog igång ett rygg/mage-pass. Uppvärmning med rörlighet, axelrotation (alltid ett bra sätt för mig att samla tankarna) och latsdrag. Chins med gummiband, det tar sig men det är fortfarande inte bra. Kabelrodd. Frivändningar. Åh, älskade hatade frivändningar, det GÅR liksom inte att vara arg eller vara nån annanstans under tiden utan det är fullt fokus och hejdå till all stress och alla aggressioner. Bommade sista repetitionen på sista setet men lät det passera i dag, jag var trött och hade lyft lite tyngre än vanligt.

Sedan balans och stabilitet. Diagonallyft och y-lyft på bollen, knä till armbåge på bosu och Sanna Kallurs magövning. Cyklade hem från gymmet i betydligt bättre balans.

Väl hemma kastade jag mig in under diskhon för att fotografera till försäkringsbolaget och sedan fixade jag mat. Pankopanerad torskrygg, grönsaker, romsås. Gott och välbehövligt med påfyllning! Ja, och sen satte jag mig och anmälde mig till Malmö Triathlon..... Hjälp. Nu är det dags. Jag har sex månader på mig att bli så trygg i vattnet att jag kan simma 400 m i öppet vatten. Och nu känns Tjejmarathon - som innan verkade så stort - bara som en liten tröskel på vägen fast det egentligen är ett litet fjuttigt mini-triathlon som väntar i augusti :-)

Som det kan bli när man plötsligt lyckas bestämma sig!

Inga kommentarer: