fredag 6 januari 2017

Trettonhelg. Extralyx på nåt vis!

Efter två dagars "inskolning" på det där med att vara vuxen kom jag hem i går kväll och var heeeelt slut. Vi lyxade till det med ryggbiff och potatisgratäng och "Den ofrivillige golfaren" och jag kämpade mig igenom dagens yogapass som turligt nog var ett meditationspass. Jag lyckades vara närvarande och undvika att ramla i mina vanliga fällor som att sitta obekvämt, behöva klia mig på ryggen och allt det där ;-)

Sen sov jag typ nio timmar och vaknade i äkta semestermode i dag igen. Åt lyxfrukost, skrotade hemma medan Joakim åkte iväg en sväng och gjorde inga större projekt annat än att kamma lite katter och ta en snabbsväng med dammsugaren.

Efter lunch drog jag fram varma kläder och så tog vi en promenad till Maxi för att akuthandla nödvändigheter (mjölk, kaviar och kvarg....) och känna lite på vinterkylan som har dragit sig hela vägen ner mot Malmö. Jag konstaterade att det inte var SÅ kallt så efter att ha packat in varorna i kylen bytte jag ut dunjackan mot löparjackan och drog ut en sväng.

Löpning utan krav på fart eller distans, bara en lugn mysrunda för att njuta av hög frostklar luft, låg vintersol och utomhusvistelse. Löpningen kändes lätt i dag trots kyla och vinterplagg, det gick inte supersnabbt såg jag sen men tillräckligt snabbt. Jag tog lite gåvila när jag kände för det och kom hem fylld av glädje och tacksamhet. Över att det finns såna här dagar, över en kropp som håller och hänger med, över sol på nosen och kanske lite snö i morgon. Vinter..... 👍

 Kom hem och var nöjd och lite högljudd och värmde mig med ett glas glögg innan jag tog på mig tunnare tights, rullade ut mattan och körde igenom dagens yogapass. Påfyllning (te och chokladcroissant) och lite tv-tittande innan jag gick och lagade en gryta chili con carne som avnjöts med ost, creme fraiche, tomat och avocado. För övrigt är jag enormt irriterad över att VARTENDA reklamblock innehåller TRE reklamer för viktnedgångsmetoder/preparat och en för ett kosttillskott som är sjukt dyrt och sjukt onödigt. Nyårslöfteseffekt? Antagligen. Fast irriterande

Med alla måsten gjorda och 15.000 steg på stegräknaren loggar jag ut för i dag. En hel helg i antågande, två lediga dagar till, hur lyxigt?

Inga kommentarer: