onsdag 20 februari 2013

Ajajajajaj....

Träningsvärk har jag. I kubik och kvadrat, parti och minut.... Fast jag tror fortfarande det underlättade att jag NMT'ade i går och fick lite cirkulation i musklerna!

Efter arbetsdagen var det dags för dejt med PT-Malou. Vägning, mätning och överkroppspass stod på schemat. På vägningsfronten tar jag med mig att jag har lagt på mig ytterligare ett kilo muskelmassa, det funkar alltså. Vikten och måtten finns det ingen större anledning att kommentera, det ligger någorlunda stabilt annars.

Uppvärmning med kettlebellsvingar, utfall med rotation och Turkish get-up. Roligt att få köra TGU i uppvärmningen, det är en av mina absoluta favoritövningar!

Vi började med tunga "negativa" övningar. Fokus på excentrisk fas, 4-6 sekunder, i armhävningar, pullups och situps på bänk med viktskiva. 8-6-4-2 repetitioner. Tack vare att jag har sumpat min ena handske och därför körde utan handskar blev pullupsen sjuuuukt jobbiga, jag bara gled och halkade och bar mig åt... Och tungt och apjobbigt var det ändå, men det kommer ge resultat som bara sjutton.

Andra halvan av passet är vanliga set, 3-4 set om 8-10 repetitioner. Militärpress med skivstång, raka drag i kabelmaskin, benlyft hängandes i raka armar (tränar greppstyrkan också för chins och pullups) och rotation med skivstång. Tungt, jobbigt och härligt. Det kommer bli kalasbra. Vi hann inte med alla set av alla övningar i dag eftersom vägning och mätning och sånt tog lite tid, men jag fick till ett bra pass ändå tycker jag. Jag ser fram emot att köra igenom passen på egen hand nästa vecka och få lite känsla för dem!

Inga kommentarer: