tisdag 19 februari 2013

Förlåt, Malou... jag kunde inte låta bli!

Att hänga med på kvällens NMT-pass alltså. Trots att jag sa i morse att jag inte skulle göra det...frestelsen var för stor. Ida-pass i snön, bland det roligaste som finns!

Jag började dagen i gymmet med PT-Malous nya upplägg för benen. Mmmm... splitböj (Bulgarian split squats), pausböj och sidoutfall. Brände fint i låren! Sen ska jag träna på crossfit-WOD'en Cindy så det har jag fått ett upplägg för. 4 varv på 5 (jumping) pullups, 10 armhävningar, 15 benböj, sen 2-3 minuters paus, sen på't igen tills jag har kört 3-4 omgångar om 4 varv. Jodå, det blir mysigt ;-) Den kompetente matematikern kan ju räkna ut att det blir 120-160 armhävningar t ex..... Fast det matchar de målsättningar jag har bett om så inget att klaga på, bara att bita i!

Efter att jag sen i princip hade ätit hela dagen (jag överdriver inte, i varenda paus mellan möten höll jag på och stoppade i mig!) cyklade jag hem, bytte om, åt ett litet mellanmål och så åkte vi till Lund och tränade med Ida och NMT-hunden Bisse.

Uppvärmning -fast med lite problem eftersom cykelvägarna var rena isgator. Så vi retirerade till snötäckt gräsplan där vi stod i cirkel och körde diverse övningar medan vi turades om att springa slalom mellan varandra runt i cirkeln. Jogg på stället, höga knän, hälkickar, jumping jacks, skidhopp m.m.

Sen var det dags för lite cirkelträning bestående av kombination upphopp/twisthopp, utfallssteg, mountainclimbers och kombination höga knän/hälkickar. Det fina i kråksången var att den sista stationen var "idioten" och hur länge vi skulle vara på varje station bestämdes av hur lång tid det tog att springa "idioten" två varv (först var det tre men det blev helt klart för lång tid!). Jag kan meddela att jag kände av morgonens aktiviteter i låren...

Vi sprang lite till och sen var det cirkel igen med överkropp i fokus. Tricepsdips, axelpress (från stående hund, ungefär), armhävningar och "stjärnan". "Idioten" varianten var med ålning - dvs ålning fram, springa tillbaka, och bara en omgång. Funkade kalasbra.

Vi sprang vidare fram till backen där Ida la ut två västar i snön medan vi stod i plankan och i jägarvila. Nu var det backlöpningsdags. Jogg hela vägen upp till andra västen, jogg ner, rusch upp till första västen, jogg vidare upp till andra, jogg ner. Stå i planka tätt intill varann tills alla var nere, sen ålade alla under plankorna varsin gång. Andra varvet: jogg hela vägen upp och ner, sen jogg upp till första västen, rusch upp till andra, jogg ner, vänta i jägarvila i kolonn tills alla var nere och så kröp vi varsin gång under allas ben. Sista varvet precis som första med jogg, rusch/jogg, planka, ålning.

Och så sprang vi upp för backen och plockade upp västarna på vägen. Sen fick vi transportera oss ett tag med ålning + jägarmarsch - dvs de längst bak springer fram, kastar sig ner och ålar vidare. Mera löpning, nu antingen upp för högsta backen eller en runda runt "bananen". Jag tog backen x 2. Tufft - mest neråt för det var snorhalt! Och så lite mera cirkel på det, varv om 5 burpees, 5 situps, 5 knäböj, 5 armhävningar, 5 utfall (per ben), börja om - jag hann knappa två varv innan det plötsligt var dags att springa vidare. Lätt löpning tillbaka till Fäladshallen och 25 upphopp, sen var det slut minsann.

Roligt pass fullt av glädje. Sen var det störtskönt att komma hem till varm dusch och spaghetti med köttfärssås!

Undrar om Malou tänker bestraffa mig ytterligare i morgon eller om det räcker att hon sa redan i morse att morgondagens överkroppspass blir tufft.... 

Inga kommentarer: