onsdag 13 februari 2013

NMT - fys i snön

Vi var bara fyra modiga på dagens pass och så en förkyld Dan som chefade. Nåväl, efter två pass med halvsjuk Daniel så har vi ju vanan inne ;-) Blandad fysträning verkade vara dagens melodi.

Vi började med gång och jogging, kroppsdelar i marken inne på gräsplan och sånt. Sen körde vi lite jogging varvat med jämfotahopp och snabb löpning, lite armhävningar m.m. Björngång, ålning och diverse andra förflyttningssätt ingick också i menyn för uppvärmningen.

Efter en rejäl uppvärmning körde vi parövningar mest med fokus på mage. Vi stod mitt på cricketplan och varje gång Dan sa "fågelspindel" skulle vi kuta som sjutton ut till ett elskåp i utkanten av planen och tillbaka till mitten igen. Den extra utmaningen i detta moment var att vi korsade 3 st skidspår på vägen som man ju helst inte ska förstöra....

Sen var det benens tur att bli lite plågade med en liten löpövning där alla stod i jägarvila medan en person sprang och ställde sig längst bak - ända tills ledet hade tagit sig ut till skidspåren. Och så tillbaka igen. Det blev en himla massa jägarvila det och jag var rätt tacksam när vi äntligen fick ställa oss i plankan i stället! Ovan på det fick vi sen köra en ovanligt sadistisk kombination av krokodilgång och jämfotahopp tre varv. Det sög ordentligt i benen det.

Nästa uppgift var att stå varannan i planka, varannan i stående hund, medan en person hoppade jämfota över plankorna och kröp under hundarna. Det är helt ärligt rätt kul att köra sånt i snön :-) Som ett sista förflyttningsmoment körde vi en specialvariant på jägarmarsch där man fick kuta ett varv runt hela ledet och sen springa längst fram. Och bara för att krama ut det sista skulle vi springa 5 korta spurter innan det var dags för 25 upphopp och stretch.

Benen har fått vad de tål i några dagar i alla fall. I morgon blir det överkroppspass på gymmet :-)


Inga kommentarer: