lördag 23 februari 2013

NMT - lördags-cirkelmys

Lördag och NMT-dags efter två dagars vila. Eller teoretisk vila i alla fall för jag har cyklat till och från jobbet och därmed avverkat 18 km per dag. I morse kändes kroppen turligt nog något piggare igen så det var bara att dra på sig NMT-vänliga kläder inklusive långkalsonger och Icebugs och ge sig av!

Väl framme vid Fäladshallen träffade vi på Dan och trodde att han skulle hålla i dagens pass. Det visade sig att han var där "i civil" och skulle hänga med och träna, men han visste att Ida skulle vara chef för dagen. Hon dök upp - tillsammans med NMT-hunden Bisse - två minuter i tio ;-) Just in time-principen alltså!

Vi började som vanligt med gång och jogg på kolonner, vevade med armarna och skulle lägga kroppsdelar i marken. Ida var extra kreativ i dag så vi fick både lägga ner höger lår, vänster axel och höger triceps... Nästa del i uppvärmningen var en förflyttningskombination mellan utlagda västar. Jogg, höga knän, baklängesjogg, spark i baken, rusch och så jogg tillbaka till starten. Vi körde den i 5-6 minuter och fick upp värmen ordentligt.

Vi joggade vidare bort till vindskyddet och här var det dags för cirkelmysfys! Eller cirkel-spyfys.... Vi hade 6 stationer: skidhopp (hoppande utfall), tricepsdips på bänk, "idioten", armhävningar, knäböj med drag till hakan (med vattendunkar) och pullups. Och mellan stationerna skulle vi "vila" lika länge med en "viloövning". Första varvet körde vi 30 sekunder och viloövningen var burpees. Eftersom vi var ojämnt antal i dag blev jag ensam på stationerna och det var det inte så mycket att göra åt - bara att bita i. Började med skidhopp 30 sek, sen hade vi 10 sek på oss att omgruppera, 30 sek burpees, 10 sek omgruppering (i det här fallet sprint bort till bänkarna), 30 sek tricepsdips, osv. Efter avverkat varv samlades vi för instruktion i nästa varv.

Andra varvet körde vi 40 sekunder och "viloövningen" var situps. Tredje varvet 50 sekunder per övning och vila med ålning (relativt ondskefullt). Sista varvet var likadant som det första, 30 sekunder och vila med burpees. På stationen med pullups körde man ingen viloövning utan assisterade sin kompis i stället. Jag körde utan kompis, envisades med att köra jumping pullups själv (och det GICK! Tack PT-Malou!) och så fick jag ju som bonus köra ett extravarv viloövning. Gött mos. Härligt fyspass. Spyfys med Ida :-) världens bästa start på lördagen! Kombinationen av idioten och burpees var extra mysig....

Sen hade klockan hunnit bli jättemycket så vi joggade tillbaka till Fäladshallen och körde 30 upphopp och så fick vi stretcha på egen tid. Det var ett pass med fullt ös - jag körde på ganska koncentrerat och tränade på att motivera mig själv - och jag kände mig behagligt mör efteråt. Ida är bra på att sätta ihop pass där alla har möjlighet att ta ut sig efter egen förmåga, det gillar jag. Tummen upp för det!

Inga kommentarer: