lördag 9 februari 2013

NMT - snöyra!

Det blev inget blogginlägg igår för det hände inte så mycket spännande helt enkelt. Vilodag!

Men i dag var det NMT-dags som vanligt. Och det snöade - och hade snöat betydligt mer i Lund än i Malmö så vi gav oss ut i 5-7 cm fin nysnö. Vi fick börja med att uppvärmningsjogga och sen köra en "hoppa på ett ben"-tävling där det handlade om att få motståndarna att tappa balansen. Roligt! Vi fick även köra lite framåtstupa ställ och klappa varandra på händerna två och två. Vi fick också brottas vilket var sanslöst roligt i snön, många glada skratt! Efter ytterligare lite löpning körde vi snöbollskrig. Jag lyckades aldrig krama till några fina snöbollar av pudersnön men roligt var det ändå. Den som blev träffad fick såklart köra 5 burpees. Och medan Daniel plockade undan fick vi stå i plankan.

Sen löpning upp på backen - och ner för en brant. Mera snölöpning och sen var det dags för backintervaller två och två. Vi sprang i Idas favoritbacke, fast bara halva vägen upp. Medan den ene sprang fick den andre partnern göra armhävningar, fällkniven, benböj, gående planka och burpees utan armhävning. När man kom nerför backen skulle man dyka mellan partnerns ben och sen var det dennes tur att springa.

När alla hade klarat av sina fem varv fick vi springa hela vägen upp till backens topp och sen var det styrkedags. Axelpressar (från "stående hund" ungefär), lite mjölksyreträning för axlarna, sen mera axelpress. Vi fick stå på händer i en minut (med assistans av kompis som man sedan hjälpte) och vi fick testa på huvudstående. Jag suger på huvudstående men att stå på händer gick relativt bra i dag.

Sen kopplade vi ihop oss hand i hand på ett långt led och skulle ta oss nerför en smal brant stig genom lite snårskog utan att släppa. Det var vansinnigt roligt och vansinnigt halt, jag kasade nog halva vägen på "textilbromsen" men som vi skrattade!

Vi joggade en sväng till och körde sen stafett i trappa. Lag om 3 och alla skulle springa trappan 4 gånger. Sen skulle vi jobba tre och tre och ta oss tillbaka till Fäladshallen - med utmaningen att bara två personer fick nudda marken. Enkelt i mitt lag - Joakim tog Gunilla på ryggen och jag joggade vid sidan om. Vi avslutade sedan passet med 35 upphopp. Ett riktigt glädjepass, men inte sååå tufft som jag hade önskat mig. Vill ha fler nära-döden-pass!

Inga kommentarer: