måndag 25 februari 2013

NMT - blandat pass, fullt ös!

Efter att ha cyklat till jobbet, suttit 7 timmar på utbildning och cyklat hem i brutal motvind kändes det vansinnigt skönt att jogga till Bulltofta för ett NMT-pass. Rensa ut i skallen ;-)

Dan chefade i dag och så hade vi med oss en kille som funderar på att bli instruktör. Ut i mörkret alltså! Uppvärmning med gång och lätt jogg, veva med armar etc. Uppställning på två led, jogg över gräsplan, kroppsdelar i marken, kullerbyttor etc i töslask och lera. Mera jogg och omgruppering efter ålder, födelsemånad och sånt. Lite kamplekar hann vi också med och en schysst komboövning där hälften gjorde utfallssteg och hälften låg i gräset och gjorde en ryggövning.

Sen var det cirkelfysdags. Fem stationer: Löpning upp och ner för backe, armhävningar, situps, rygglyft, burpees. Det paret som sprang upp och ner för backen bestämde arbetstiden på övriga stationer. Snabbt och effektivt!

Sen delades vi in i två grupper om 5 personer och det var tävlingsdags. Vi turades om att vara "skadade" och alla i gruppen skulle bäras upp till backens topp varsin gång. Tufft och roligt! Sen fick vi som förlorade göra 10 burpees som straff och så låg vi i plankan och körde lite klätterplanka allihop bara för att vi kan....

Sen kutade vi ner för backen och en bit till. Teamstafett. Förste man springer, kommer tillbaka och tar med sig tvåan, de tar med sig trean etc tills hela laget springer och så lämnar man av folk en i taget tills bara sisteman är kvar. Fin liten pulshöjare där. Jogg vidare, sen uppställning på två led och så fick vi köra samma övning som vi gjorde nyligen med Dan där man får "kasta" sig på kamraternas armar och bli transporterad längs hela ledet.

Mera jogg till trappan bakom motionsgården. Tre varv sprint uppför trappan och jogg ner längs stigen och gräsmattan. 2 minuters jägarvila mot väggen, sen fick vi äntligen jogga till ingången och köra 25 upphopp och lite stretch. Det kändes ganska gött att jogga hem efter den omgången!

Dagens träningsdos om 18 km cykling, 2 x 2,2 km löpning och ett NMT-pass brände dryga 1000 kcal så middagen satt fint när man kom hem sen...

Inga kommentarer: