måndag 11 februari 2013

NMT - minipass

Minipass på flera sätt - dels var vi väldigt få och dels blev passet lite förkortat. Daniel var nämligen krasslig men hade inte lyckats skaka fram nån vikarie så vi fick ta lite eget ansvar också. Fyra stycken var vi i dag i lätt snöyra!

Vi fick börja med att värma upp själva med en uppvärmningsjogg på ungefär 1,5 km. Sen gjorde vi lite övningar tillsammans - björngång, krabbgång, krabbgång baklänges, kålmasken och sånt. Efter det delade vi in oss i någorlunda jämnstarka par och skulle köra en team-WOD crossfitstyle.

Dagens WOD:
Cash in - 10 löpningar mellan ett träd och en lyktstolpe
4 varv bestående av 5 wallclimbers, 20 thrusters, 20 boxjump burpees, 30 grasshoppers
Cash out - 50 burpees

Detta skulle alltså avverkas totalt av varje par och bara en person i taget fick jobba.

Jag teamade med Gunilla i dag och vi delade upp någorlunda jämnt. Först turades vi om att springa tills vi hade kört 10 varv var. Gunilla var starkare än jag på wallclimbers så hon körde nog de flesta, däremot tog jag några extra thrusters här och var. Boxjump burpees är sjukt jobbiga vilket innebar att det mest effektiva var att köra 5 var. Grasshoppers delade vi upp i 10-10-5-5 och sen på nästa varv. Och så 50 vanliga burpees på slutet, vi tog 5 var tills vi var klara. 21:44 slutade tiden på och vi var klara exakt samtidigt som det andra paret. Jämnstarka par var det, ja :-) Och kräkjobbigt.

Vi fick avsluta med en gemensam nerjogg på strax över en kilometer och så 25 upphopp - passet tog ganska exakt en timme. Sen joggade Joakim och jag hem. Under passet blev det 3 km förflyttning i dag och så har vi sprungit 4,4 km totalt dit och hem - plus att jag har cyklat 18 km i dag. Får väl sägas vara godkänt.

På väg hem från jobbet hämtade jag ut paket från min favoritlangare Tefrossa som jag varmt kan rekommendera alla andra te-knarkare! Så nu finns det massvis med tesorter på hyllorna. Sjunde Himlen drack jag i eftermiddags, nu finns det Svart Lakrits i muggen och i morgon bitti blir det Williams Favorit (snarlik Sir William's från Sibyllans tehandel..) eller Earl Grey Lavendel. När jag ändå handlade passade jag på att plocka med lite god choklad från Vivani så jag har det inte så hemskt just nu. Förutom att jag är lite trött i kroppen alltså :-)

1 kommentar:

Unknown sa...

Åh, det låter så härligt att träna ute så där!

Kan du inte ta någon bild nån gång? Förstår om det är svårt att släpa med sig kamera/telefon, men bara en liten?

Bra jobbat att ta sig ut i snön :)