tisdag 31 december 2013

Årskrönika 2013

Jag vet knappt var jag ska börja och sluta. 2013 var ett år då allting hände i nån typ av överljudshastighet och HJÄLP så mycket jag har hunnit med.

Jag kollade in träningsstatistiken. Jag har tränat i 535 timmar under 2013 - dvs jag snittar runt 10 timmar i veckan. Det inkluderar ju cykelpendlingen och instruktörandet - men jag rör ju på mig då också även om det inte är lika intensivt. Men det syns i statistiken. 179 timmar på cykeln och 131 timmar NMT eller motsvarande cirkelträning. 110 timmars löpning - jag vill springa fler kvalitativa pass 2014 och färre "mellanmjölkspass". Dryga 96 timmar på gymmet, dvs nästan två timmar i veckan i snitt. De ska bli fler under i alla fall första halvan av 2014!

I januari stukade jag foten, jag var på Blogger Ski Camp i fina Ramundberget och provade på skidskytte för första gången. Jag var väl ingen stortalang direkt. Men det gick kalasbra att åka längdskidor! Jag hade en liten återträff med utbrändhet och stress. Och det snöade en hel del i alla fall enligt bloggen!

I februari blev det mycket NMT i snön och många glada skratt. PT-Malou serverade nya träningspass som bland annat innehöll WOD'en Cindy. Sen gick hon tyvärr in i väggen och blev sjukskriven och jag saknar henne fortfarande.

Det blev mars och jag sprang och NMT'ade och gymmade. Testade produkter för Svensk Hälsokost och åkte till Stockholm en långhelg. Inspirationskväll med B.A.B.Y. som har fått ta allt mer plats under året och så en fantastisk dag med Blogger Boot Camp följt av "Två Sjöar Runt" som definitivt inte är mitt vackraste lopp nånsin! Vilken träningsvärk man hade.... Och så testade jag LCHF, men det var ingen höjdare.

April och vårens intåg. Jag bollades mellan olika PT'ar som inte verkade ha tid med mig och var lite småirriterad. Jag hade ryggskott och var på funktionärsrekrytering på F&S. Jag testade GRIT Strength och ett antal nya kompisar testade NMT på våra provapådagar. Vi åkte till Tylösand och hade en helt underbar löparhelg med fantastiskt vårväder och lyxig mat. Jag fyllde år och fick lov att testa vingarna som löpcoach på ett träningspass med B.A.B.Y. Runners Team. Friskis feedback till mig var att jag inte var "tillräckligt mycket Friskis" och jag började söka efter andra möjligheter att bli instruktör.

Maj inleddes med en härlig familjefest där vi firade 200-årskalas. Jag tog mig an "Cindy" för sista gången innan jag skulle träffa PT-Magnus och satte mina 20 varv under 20 minuter. Vi hade testdag på NMT och jag var väl sådär nöjd med prestationerna. Jag var på 4good-kväll och njöt som vanligt, och fick två nya träningspass av Magnus. Mello-fest hos Tina satte guldkant på en lördag och sen sprang jag St Hans Extreme. Kräkjobbigt och väldigt roligt! Sista dagen i maj laddade jag för min första ultraupplevelse..

...och inledde juni med att springa 12 timmars ultrastafett på 12RUN i Köpenhamn. Åh så kul det var! Hack i häl på 12RUN följde 12 km terräng i Kristianstad och en Malmömil som inte alls funkade som tänkt, men det var fjärde loppet på tre veckor så det må vara hänt. Dagen efter Malmömilen fick jag löpcoacha igen minsann. Jag blev NMT-ankare. Joakim och jag sprang midsommarlångpass från Sandhammaren till Ystad, 33 km. Sofia var i Malmö och vi åt vietnamesisk mat och pratade om allt mellan himmel och jord, och jag undersökte ytterligare möjligheter att få instruera.

Juli och sommar. Jag badade, tränade NMT med färskpotatisar i BH'n och stukade foten. En rejäl stukning, inte en sån där som går över på nån vecka som vanligt. Och träningen i juli blev ganska decimerad. Mycket gym, en del indoor walking, ingen löpning. Anmälde mig till Österlenmaran som tröst och provtränade i Friskis "multihall" som jag omedelbart blev förälskad i.

Augusti, semester! Jag alternativtränade fortfarande. NMT'ade nån enstaka gång. Var hejaklack på Malmö Halvmarathon eftersom jag definitivt inte kunde springa och grät lite tårar över att sakna bekräftelse. Åkte till Idre i en vecka och bara njöt av lugnet och blåbären. Och sprang. Var hemma och vände innan vi susade till Stockholm för en långhelg och en NMT-instruktörskurs. Gjorde audition som löpinstruktör hos Nordic Wellness och blev godkänd. Tillbaka till jobbet några dagar innan vi åkte till Stockholm igen för Tough Viking!

September, vilken månad. Instruerade NMT, sprang Midnattsloppet, gick löpkurs hos världens bästa Katarina, sprang I Form-loppet på en halvkass men ändå okej tid, satte tre personbästa i gymmet och belönade mig själv med mitt favorithalsband, och jag dödade mina hjärnspöken på löpfronten.

Sen blev det oktober och Stockholm igen - Tjurruset. Jag sprang sen tre mil i ösregn som förberedelse för Österlenmaran, vi tränade NMT på Revinge och blev extremt leriga, och jag körde mina sista instruktörspass på NW innan "vintervilan" för utomhuspassen.

November började med Österlenmaran som var en fantastisk upplevelse. Jag vilade lite och sen åkte jag till Stockholm och var på Be Your Best och Allt För Hälsan-mässan. Kom hem och gick på 4good-kväll som fyllde mig med inspiration för att dagen efter bryta ihop och jobba på att komma igen. Jag bestämde mig för att äntligen hitta en ny PT efter att ha varit "sökande" i några månader och landade hos PT-Martin med nytt fokus: maxstyrka. Vi gjorde maxstyrketester och la upp program.

Sen blev det december och efter några blåsiga dagar satte vi oss på planet mot Fuerteventura och njöt av en helt underbar vecka på Playitas. God mat, härlig träning, gott sällskap, allt som är bra. Kom hem till fullt ös på jobbet och förberedelse för årsbokslut och NMT-pass. Instruerade årets "tomtepass", gick på TMI på Friskis, firade jul med min familj och deltog på årets sista NMT-pass och årets sista lopp, Sylvesterloppet.

Och nu då? En lugn nyårskväll känns passande efter det här året. Morbergs oxrulader och Baked Alaska står på menyn. Ett glas bubbel kanske. Fnula på målsättningar för 2014. Klappa katter och krama Joakim och se fram emot ett nytt år tillsammans.

För dig som läser önskar jag ett gott slut på 2013 och ett gott nytt år 2014. Jag hoppas att du får något du önskar dig under 2014 och att du väljer att forma ditt liv till det liv du vill ha. Jag hoppas på många härliga träningspass och att vi kanske ses, du och jag, på ett lopp eller ett träningsevent eller ett träningspass eller så. En stor nyårskram till DIG! 


Inga kommentarer: