lördag 28 december 2013

TMI!

TMI i det här fallet betyder Träna med Instruktör och inte Too Much Information som jag annars brukar använda förkortningen för. Men TMI är ett Friskis-pass där man tränar i mindre grupp med en instruktör. Det finns olika upplägg, exvis kettlebells, HIT m.fl. Gårdagens pass var bara "vanlig" TMI och Olga, vår instruktör, berättade för gänget om 8 pers (varav tre Friskisinstruktörer) att dagens pass skulle bli rätt högintensivt och med inslag av statisk styrka.

Jo. Olga hade lagt upp en fyscirkel i "buren" där hon använde sig av i princip alla tillgängliga redskap. Vi skulle köra 40 sek på varje station, sen 20 sek statisk styrka (Olga bestämde - det blev plankan, jägarvila, trepunktsplanka (toucha axel) och planka med indrag av knä till armbåge) och så hade vi 10 sek på oss att byta station. Vi körde 2 varv med 1 min vila mellan varven.

Vi gjorde följande övningar:
"Kajakpaddling" med stång fäst i gummiband
Russian twist med kettlebell
Armhävningar med händerna på BOSU och fötterna på balansboll
Sparkar mot boxsäck
Thrusters med Bulgarian bag
Pullups (med gummiband)
Rep"klättring" (man drar i ett rep helt enkelt)
Battleropes, singel eller dubbel
Ball slams
Rodd med skivstång
Utfall med dubbla kettlebells
Monkeybars alt tricepsdips
Hopprep - antingen vanliga med tungt rep eller double unders med tunt hopprep

Jag kan meddela att kombon planka - russian twist - planka - armhävningar - planka var utmärkt sadistisk..... Och det där med Monkeybars har jag svårt för. Jag valde att träna på att hänga för att jobba på greppstyrkan och sen när jag åkte ner körde jag tricepsdips. Good enough.

Som avslut körde vi tabataintervaller på knäböj med hopp (alt bara knäböj). Sista intervallen körde vi i "kompisformation" och peppade varann. Det var ett jättekul pass, jag skulle vilja göra mera. Ska se om det finns nåt bokningsbart snart igen! Dessutom är det bra att träna i "buren" och få inspiration till mina egna sadistiska cirkelpass. Ganska många minuter totalt i både planka och jägarvila så jag anser att Rundays efter-jul-kalender blev avklarad. Jag ska göra dagens övningar nån gång senare i dag. Återkommer i ärendet ;-)

Inga kommentarer: