onsdag 25 december 2013

Juldagsträning

Hi ho, hi ho, it's off to the gym we go.....

Vi och ett antal andra. Fler än jag var förberedd på, men det var ganska gott om plats ändå. Som vanligt - jag och grabbarna i den tunga avdelningen!

Jag värmde upp med mina vanliga 1000 m rodd och körde sedan lite rörlighet och lite rotatorcuff i kabelmaskin plus lätta axelövningar medan jag stod på balansbräda. För att det måste göras minst en gång i veckan och det var lika bra att göra det i dag.

Sen gick jag på mina älskade hatade marklyft. Älskar att de är så tunga - hatar att de är så tunga. I dag valde jag att köra på en stabil vikt - 5 x 3 repetitioner med 82½ kg. Jag hade fixat 83½ också men inte 85 - och Friskis har inga halvkilosvikter som jag ju annars gillar att använda när jag smygökar. I dag blev det stabilitet. Och så 25 kg på de avslutande lätta repetitionerna, en hantel.

När marklyften var avklarade gick jag på axelpressarna. 27½ känns stabilt, jag klarar 28½ men återigen - inga halvkilosvikter. Mrf. Sista övningen var tricepsdips som jag körde i dipsställningen nere i funktionella gymmet/"buren" och de funkade fint. Nu blir det fyror i stället för treor! Sen tog jag mig tid att stretcha överkroppen med hjälp av TRX, körde en minuts planka enligt Rundays "efter-jul-kalender" och 3 x 10 indrag av boll för baksida lår innan jag stretchade ben och rumpa också. Skönt.

I ugnen just nu: Kalkonstek och rotsaksfat. Det kommer sitta finfint när det är klart om 10 minuter!

Inga kommentarer: