måndag 23 december 2013

NU har jag tränat!

Gårdagen drunknade i dålig energi och julhandling och stress över projektarbete som skulle lämnas in och sen när jag väl hade lämnat in det kom meddelande om att deadline var uppskjuten till i dag pga felaktig information. Suck. Fast det var nog lika bra, jag hade kunnat pilla med detaljer i evigheter och jag tror inte det hade blivit så jättemycket bättre i dag. Träning blev det ingen av alls i går. Men ganska bra käk och sista pluggrycket innan jul-ledigheten.

I dag var en ny dag med annan energi. Joakim ledig, bara jag som gick upp tidigt och cyklade till jobbet.

Utmaning 1: Säkringen som styr belysningen på toaletten och i duschrummet hade gått och jag hade inte nyckel till skåpet. Personal med nyckel först på plats en halvtimme senare så jag fick helt enkelt sitta och jobba i cykelkläderna tills vi fick rätt på det. Duscha och byta kläder i kompakt mörker - nej tack.

Utmaning 2: Det där med lunchlådan glömde jag igen. Nåväl, jag hade lite julgrejer kvar att fixa så jag susade helt enkelt iväg en halvtimme klockan tio när alla affärer precis hade öppnat och fixade det jag skulle och tog med mig en Subway-macka tillbaka till kontoret. Eller rättare sagt två, för jag brukar vilja ha lite mer en en i alla fall...

Det var hysteriskt tråkigt att vara ensam på kontoret men jag lyckades hitta ett sätt att kringgå funktionen "vi får inte lyssna på webbradio egentligen så Explorer dör efter ca 10 minuter och måste startas om" och fick igång lite radio. Och så gjorde jag klart det jag skulle och servade de enstaka personer som dök upp innan jag stack hemåt strax efter två. Via Systembolaget i V Hamnen, dock, för jag orkade inte köa inne i stan. Klokt beslut, det tog typ 5 minuter.

Joakim hade frågat under dagen om jag ville hänga med och träna. Och ja, det ville jag. Gymsuget slog till med brutal styrka i morse när jag cyklade förbi "mitt" hemmagym som var helt, alldeles, totalt tomt. Och jag svor över att jag inte hade gymkort och träningskläder med mig för det såg så härligt ut :-) (jag vet, jag är inte helt rätt i skallen.....) Så visst skulle vi träna. Jag mulade i mig mellanmål (Subwaymacka nummer två som jag aldrig hann bli hungrig på men nu kom den väl till pass) och plockade ihop grejerna och så drog vi.

Jag värmde upp med 1000 m rodd som vanligt och så bestämde jag mig för att köra knäböj i det nästan tomma funktionella gymmet. Det finns ingen spegel men det finns skivstång och rack och stora fina viktplattor från Eleiko. Och UTRYMME. Så jag stannade kvar där i dryga halvtimmen och nötte knäböj. 5 st treor på 75 kg i dag - uppgift i veckan är att ÖKA för bövelen. Jag har legat på 75 stadigt ett tag nu och kommer liksom aldrig vidare. Det kanske betyder att jag behöver pyttevikterna för att smyga mig uppåt och det är okej, men det måste hända.

Sen traskade jag upp i tunga gymmet till alla grabbarna och snodde åt mig en bänkpress. För den var ledig. Visserligen måste jag knö mig lite in i hörnet och sno lite viktplattor här och där, men alla andra verkade upptagna av titta sig i spegeln så jag kunde bänka i fred. Fick till och med "tummen upp" av en gymstammis OCH jag fixade 5 x 3 reps med 47½ kg. Yay! Snart reppar jag 50, ju! Det är roligt att bänka. Tänk att 30 kg som jag tyckte var ett ouppnåeligt mål nu är en lätt uppvärmningsvikt... lite obegripligt ibland hur mycket det kan hända om man vill att det ska hända.

Dags för chins vilket betyder ner till funktionella ytan igen, för där finns det gummiband. I dag körde jag 5 x 3 reps. Vartannat set med gummiband och vartannat set negativa. Det tar sig, det GÖR det, men det går så förbaskat långsamt så jag blir något frustrerad. Men jodå, de med gummiband går lättare och lättare och om jag bara är fokuserad så kan jag hålla emot ordentligt i de negativa. Men vackert är det inte, alltså.

Det var JÄTTEskönt att träna i dag, kroppen kändes återhämtad och pigg och jag tror semesterresan med all träning + efterföljande vila var perfekt. Jag var inte ett dugg sugen på att träna i går så det var nog helt lagom att skjuta upp det till i dag. Skönt med lite ledighet så jag kan klämma in träningspass när jag känner att jag vill, inte när det passar nån annans schema :-D

Inga kommentarer: