tisdag 10 december 2013

Tisdag = tre träningspass. Före fyra. Oh yeah!

Och då skippade vi ändå morgonjoggen....

Tanken var att vi skulle gå upp tidigt och äta frukost för att klara av ett styrketräningspass på gymmet innan det var dags för Runner's Gym med Rubin och Sirpa. Joråsåatteh... när väckarklockan ringde kände vi oss inte alls pigga kan man säga så det blev ett långsamt uppvaknande och långfrukost i stället och så blev det Runner's Gym som dagens första pass. Fingrarna vill skriva Runner's Grym varje gång i stället - freudiansk felsägning kanske? ;-)

Runner's Gym är en styrke- och teknikklass för löpare som ska ingå i schemat på SATS i Stockholm och Göteborg efter årsskiftet. Och jag kan varmt rekommendera klassen - särskilt om du är löpare och vet med dig att du är lite dålig på att köra löparstyrka. Här får du hela paketet, både styrketräning, stabilitet och lite löpteknikövningar plus stretch. På en timme. Som hittat ju!

Efter en svettig och utmanande timme med gänget så gick vi raka vägen över till gymmet. Jag hade egentligen inga större förhoppningar men tyckte att det var lika bra att göra ett försök. Men visst - kroppen var tydligen fortfarande Hulken och jag var ordentligt uppvärmd. Eller jag är bra på att vila mig i superform. Marklyften flöt på fint ända upp till treor med 82 kg. Plus lyxen då att ha riktigt underlag för marklyft med hårt golv under fötterna, mjukt underlag där vikterna landar och prylar från Eleiko. Win!

Vidare till axelpressarna där jag saknade mina halvkilosvikter och körde treor på 27½. Som kändes hyfsat tunga men ett kilo till hade jag nog klarat av. Och så dips - finns ingen dipsställning men det går att ta bort assisten på assisten (hängde ni med?) så att man kunde köra fria dips. 5 treor. Sen stretchade jag lite innan det var dags att promenera hem till rummet och duscha.

Vi åt lunch på hotellrestaurangen (helt okej men det var roligare i går!) eftersom dagens poolrunning-klass började redan 1500. På väg dit passade vi på att boka in oss på morgondagens Fitness-WOD klockan nio i morgon bitti, det blir rooooligt!

Poolrunning-premiär för mig. Hade inte en aning om vad jag sysslade med men det verkade gå ändå. Vi fick ett flytbälte och sen var det bara att springa. Gick sådär.... sen fick vi lite mera kläm på det. Rubin körde diverse äckliga intervallvarianter där vi även fick köra med endast armar, endast ben etc. Sen blev det lite benteknik för simmare med flytbältet som hjälpmedel och jag upptäckte att jag av nån anledning är helt grym på crawlben. Jag bara flöt förbi och kan nu skryta med att jag har varit snabbare än Malin Ewerlöf :-D Det vore dock önskvärt om jag kunde få fason på resten av simningen också, bara crawlben kommer man inte så långt med.... Passet avslutades med armhävningar på kanten av bassängen varvat med 30 sekunder benspark. Kriminellt jobbigt och benen var ordentligt möra när vi tog oss upp efter avslutande 50 m "nersim".

Nu tänker jag dricka öl och äta nötter och plugga lite tills det är matdags. Om 1½ timme - känns som evigheter dit efter dagens roligheter!

Inga kommentarer: