fredag 6 december 2013

Tycker inte om blåsväder....

Det blåser fortfarande. Inte som igår, men det blåser på. Jag vet inte om det bara är jag eller om alla andra också känner det - men jag tycker verkligen inte om blåst. Jag blir rastlös, jag sover dåligt, och det blir lika mycket storm inne i huvudet som utanpå. Det låter och viner runt knutarna, rutorna skallrar och världen bär sig konstigt åt.

I morse när jag kom till jobbet var det vatten på vägen - och på väg hem var Universitetsbron avstängd och helt översvämmad. Vattnet står högt i Västra Hamnen och ända in i Dockan - trädäcket utanför restaurangen var borta och vattnet stod upp över rutorna. Restaurangen hade nog lite trixig logistik med att fixa dagens lunch och så är det julbord på jobbet i kväll för typ 200 pers.

Nej, jag ar inte på julfest med jobbet och det är jag jätteglad för. Jag hade inte velat vara där med en dålig nattsömn i bagaget (typiskt dåliga förutsättningar för att vara social när man är som jag) och särskilt inte när vattennivån bara ökar och ökar och man inte vet om man kommer kunna ta sig därifrån. Cykel tyckte jag inte var att tänka på i dag i blåsten men som broarna svämmar över hit och dit så hade det kunnat bli svårt att ta sig hem sen oavsett om man hade tagit bilen eller bussen.

Men den egentliga anledningen till att jag valde att inte gå på festen var ju RESAN. Tidigt söndag morgon är det dags att åka ner till solen en vecka. Så jag var rätt medveten om att jag behövde den här fredagkvällen för att fixa, tvätta, organisera inför resan. Lika bra det. För jag är sanslöst trött och ser mest av allt fram emot att få lägga mig i sängen. Fast först ska jag nog ta och köra den där 30-tvätten med mina Fivefingers och mina älskade kompressionstights som ska åka med till Kanarieholmarna!

Inga kommentarer: