måndag 2 december 2013

NMT - äntligen!

Det känns som om det var evigheter sen jag var med på ett NMT-pass. Det var nog förra lördagen tror jag - sen dess har två pass som jag skulle ha deltagit på bytts ut så jag fick instruera själv. Och det var riktigt, riktigt gött att få vara med och träna i dag - fast lite spyfys'igt också.

Ida höll i dagens pass och det inleddes med att nån sa nåt som uppfattades helt fel varpå hela gänget vek sig dubbla av skratt och sen fortsatte vi ha roligt. Typ.

Vi började med lite bisarra varianter på jägarmarsch i slalom där de i kolonnerna gjorde höga knän och spark bakåt och joggade baklänges. Det är utmanande att springa baklänges i kolmörker, I tell you.... Sen fick vi cirkelfysa borta vid Idas favoritstockar. Tricepsdips, mountainclimbers, upphopp, bäckenlyft på ett ben, knäböj, om igen. Urk. Mina baksidor (trötta efter gårdagens marklyft) var inte särskilt imponerade av bäckenlyften!

Vidare transport med bisarr jägarmarsch och "skydd" och rulla och rygglyfta och bära sig åt. Hej cirkeln. Onda löpintervaller - 3-2-1 minut med 30 sek vila rakt igenom. Blörk. Men det var skönt att springa, jag har faktiskt lyckats vila från löpning i en månad mer eller mindre och det var skönt att springa på hyfsat lätta ben och känna att tekniken satt kvar. Sen plankade vi och ålade under, körde situps och sprang slalom och gjorde rygglyft och hoppade över (där en snäll träningskompis använde utsidan av mitt lår som språngbräda så jag har blåmärket Agaton!)

Vi joggade bort till motionsgården och körde en ny cirkel - rodd med gummiband (ja just det, jag hade lats också...), axelpress med kompis och armhävningar. När vi kom till armhävningar tvärdog mina bröstmuskler så jag körde hand-release första minuten och på knä andra varvet. Jogg tillbaka till cirkeln för (tjohoo!) ännu en omgång 3-2-1 intervaller med 30 sek vila. Innan vi avslutade passet blev det lite bålövningsbonanza med situps med klapp, rygglyft, omvända situps med kompis och plankan där kompisen tryckte på ländryggen. Myyysigt.

Det märks att det inte längre blir 2 NMT-pass i veckan och det behöver bli ändring på det tror jag. Så det får bli nåt slags nyårslöfte - det är begränsat hur mycket jag hinner med i december när jag ska hinna med att åka bort och vara instruktör och fira jul och sånt också ;-)

Inga kommentarer: