lördag 27 oktober 2012

Annorlunda uppladdning

I sann livsnjutaranda har dagen spenderats på Älska Mat & Vin-mässan. Vi har varit på champagneprovning. Vi har köpt dryckeskuponger och testat calvados, Xanté Mojito, skånsk cocktail och diverse goda och mindre goda viner. Vi har ätit korv, ost, chips, choklad, lakrits, surdegsbröd... Och vi har handlat med oss en massa goda, goda grejer hem.

Den isländska chokladlakritsen som jag önskade mig fick skarp konkurrens av Ramlösa Lakritsfabrik. Deras nya vinterprodukt, saltlakrits med Valrhona choklad och havssalt, var strået vassare. Summerbirds gräddbullar i halloween-version med lakritsskum och vitt chokladtäcke utanpå det mörka är helt fantastiska. Och till middagen gjorde vi tomatsallad på Vikentomater i vackra färger, kryddade med italiensk ost lagrad i päronbrännvin och hällde på österlensk äppelbalsamico. Underbart gott i all sin enkelhet. Mör entrecote, klyftpotatis och champinjonsås.

Vanligtvis brukar jag hålla igen med alkohol några dagar innan ett lopp men nu blev det inte så. Orolig? Inte ett dugg. Vatten har jag fått i mig så det räcker och jag har laddat med lycka och välmående. En god natts sömn och en bra frukost fixar det mesta.

Den som inte ska springa Yddingeloppet i morgon kan lämpligen ta en sväng till Slagthuset i Malmö och smaka på alla godsaker :-)

Inga kommentarer: