lördag 6 oktober 2012

NMT superstars - och brunch

Dagens lördagspass hade aviserats som specialpass med JoJo, omtalats som NMT Superstars och det hade viskats på facebook om "särskilda militära tillbehör".

Vi var 14 modiga deltagare på passet varav en potentiell instruktör. Det är mycket sjukdom i gänget nuförtiden och jag tror att många av våra nya träningskompisar blev lite avskräckta av tanken på specialpass. Synd, tycker jag, för det var faktiskt rätt kul!

Vi blev indelade i två lag och tilldelade varsin sjukbår som vi bar med oss ut till träningsplatsen. Där blev det uppvärmningsstafett i form av krabbgång, björngång, skottkärran, ålning och grodhopp. Nästa gren var "evighetsstafett" med en lagdeltagare på båren. Vi började på varsin sida om en sump/sjö och kutade som galningar för att komma ikapp det andra laget. Och så fick vi försöka köra flygande byten så att vi fick vila lite emellan för det var förbaskat tungt att springa runt med den där båren. Det andra laget hann nästan ikapp tack vare att vi hade ett riktigt dåligt byte men valde sen att bryta. Då hade jag sprungit typ 10 varv runt den där förbaskade gräsplätten och var ganska nöjd med att få en paus!

Sen tävlade vi i "över-under" - dvs bockhopp över varannan person, krypa under varannan persons ben. I cirkel och med ett byte av håll. Minst sagt klurigt att få till. Sen var det 100 burpees per lag som gällde, bara en person fick köra i taget så det gällde att hålla tempot uppe. Jägarvila rygg mot rygg med kompis. Vidare till en bära-varandra-stafett - alla skulle ta sig uppför backen utan att röra marken och man fick använda båren eller låta bli. Det gick ju att bära två i taget om vi skippade båren så vi körde på den taktiken fast det emellanåt innebar att en person fick bära en annan på ryggen.

Sista grenen var mer löpning - stafett på en rundbana inkl backar där alla sprang varsin sträcka och sen skulle vi vända varvet också. Gemensam jogg tillbaka till starten för 30 upphopp och stretch för de som hade tid - vi hade kört i 1½ timme redan så några var tvungna att avvika.

Ett tufft och roligt pass - synd att Jojo är på väg till Afghanistan så att hon inte kommer ha fler pass på ett tag. Hoppas däremot att den potentiella instruktören blev sugen på att köra hårt med oss :-D

Sen var vi 6 st som tog en snabb dusch och åkte in till Lund för att äta brunch och det var absolut jättetrevligt, så det gör vi om - dealen på brunch ligger nämligen ute på Groupon i dag igen så vi har bunkrat kuponger.

Inga kommentarer: