måndag 14 januari 2013

Mjukstart vardag

Vaknade i går med en kropp som ganska tydligt meddelade att det där med att åka skidor just nu inte var nån höjdare. Och det var ytterligare några grader kallare så jag var inte särskilt sugen heller. Jag valde att sluta på topp, nöjd med gårdagens 21 km i spåret helt enkelt.

Lade i stället tiden på att packa i lugn och ro för att sedan hänga i loungen på Fjällgården med en mugg te och en bok. Vid 11-tiden var mina reskamrater också redo att ge sig av så vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot Stockholm. Lunchstopp i metropolen Sveg och fantastiskt vackra vintervägar, frostiga träd, snö, fjäll - allting. Utom tjuriga renar på vägen och fast vi såg en del avåkningar så låg vi tryggt på vägen med xDrive, intelligent fyrhjulsdrift från BMW.

Vi var framme i Helenelund vid halv sju någon gång, bytte bil, fick lov av den snälla helgvakten att låna toaletten, och sedan skjutsade Göran oss till Centralen så att vi kunde ta oss vidare. Elin och jag som skulle åka nattåg hade gott om tid på oss, så vi passade på att äta lite och sedan sitta och småprata och läsa fram till kl 21 då tåget stod på perrongen. Vi checkade in och gick ombord i varsin vagn.

Jag hade lyxat till det med egen sovkupé och det var jag riktigt nöjd med. Tåget blev nästan 2 timmar försenat och jag kunde alltså ligga kvar fram till väckning halv sju och sedan duscha i lugn och ro innan vi rullade in på Malmö C. Fortsatte sedan mjukstarten på vardagen med att låsa in resväskan på centralen och gå några minuter bort till Stortorget för att äta frukostbuffé på Scandic Kramer innan jag gick till jobbet hyfsat pigg och glad. Sämre start på en måndag kan man ha - jag hade räknat med att vakna när tåget rullade in halv sex nämligen!

Inga kommentarer: