måndag 28 januari 2013

NMT - Spyfys-Ida is back!

Spyfys-Ida är definitivt back in business. Lördagspasset gick inte av för hackor och i dag var inte sämre. Snarare värre eftersom det töar och föret är sugande och halt att springa i....

10 modiga deltagare på dagens pass och vi började med en ganska sansad uppvärmning och sen lite övningar i cirkel där vi joggade runt och gjorde övningar på Idas kommandon. En vissling = 3 upphopp, två visslingar = 3 benböj med pump, tre visslingar = 5 armhävningar.

Sen inledde vi dagens första löpövning där vi jobbade två och två på cricketplan. Den ene fick springa hela varvet runt, den andre tvärsöver, vända och köra 10 benböj, 10 armhävningar. Hade partnern sprungit klart fick hen vänta i plankan. Sen bytte vi. 3 omgångar var skulle vi köra. Det är ungefär 400 m hela varvet runt så det blev ju några kilometer bara det!

Sen fick vi springa ut till pulkabacken och även här körde vi parvis. Först en styrkeövning, sen en löprunda upp runt dungen och ner igen (halt!). Vi körde finnen (valfritt med eller utan armhävning), axelpress, kombo omvända situps/rygglyft och kombo situps/tricepspress. Medan vi väntade in hela gänget fick vi köra diverse kampövningar.

Som om vi inte hade sprungit tillräckligt fick vi sen köra idioten kombinterat med burpees mellan en rad lyktstolpar. Springa till första, en burpee, tillbaka och vända, springa till andra, en burpee, tillbaka och vända, springa till tredje, en burpee, tillbaka - det var ett varv. Andra varvet körde vi två burpees och tredje varvet tre burpees.

Sen körde vi hämta-och-lämna-stafett och som avslutning joggade vi på två kolonner och körde jägarmarsch med slalom. Stretch och 37 upphopp! 5,4 km fick vi ihop på dagens pass och jag har faktiskt loggat dem på Endomondo eftersom det var så himla löpintensivt. Är i GPS-klocke-funderingstagen och har nästan bestämt mig, tills vidare åker jag snålskjuts på att Joakim precis har köpt en och loggar distansen på passen...

Inga kommentarer: