lördag 5 januari 2013

NMT - sju varv upp i backen!

NMT-dags i dag med tunga och ömma kroppar. Fast alla som hade varit med på onsdagspasset ojade sig nåt lite så man var ju inte ensam om träningsvärken i dag :-D

Det var ett Ida-pass i dag och det innebar löpning. Fast hon sprang en längre uppvärmningsrunda med oss först och förbi både den ena och den andra av hennes favoritbackar tills vi kom till den där långa, sega backen. Innan dess hade vi gjort armhävningar, upphopp (ajajajaj!), situps och diverse andra uppvärmningsövningar som vanligt varvat med gång och jogg. Alligatorgång i uppförsbacke hann vi också med plus lite björngång och krypning och sånt.

Ida proklamerade att vi skulle upp och ner för backen sju gånger i dag vilket fick oss att stöna lite lätt. Men det blev faktiskt inte så hemskt för vi fick göra det på olika sätt. Blåvästarna fick en markering ungefär 2/3 uppe i backen som vändpunkt, vi grönisar fick springa hela vägen upp varje gång. Första varvet skulle vi bara springa upp och ner. Andra gången var det parövning - skottkärra med två byten vid markeringar Ida hade lagt ut, sen baklängesjogg upp till blåvästmärket och så vanlig jogg upp till toppen (för grönisar, blåvästar fick vända neråt) och ner igen. Tredje varvet fick vi köra 5 armhävningar vid var och en av de fyra markeringarna, sen springa upp och ner. Fjärde varvet vanligt upp och ner. Femte och sjätte gången var också parvis - först indianhopp och spark-i-baken mellan de 4 markeringarna, sen sprang vi upp växelvis femte gången och ansatsvis sjätte gången så att man turades om i paret att springa en bit och sen vila medan partnern sprang förbi eller ikapp. Sista varvet var det bara upp till toppen som gällde. Mellan varje omgång körde vi situps tills alla var i mål. Sju gånger avklarade!

Sen joggade vi hemåt, stretchade vid beachvolleybanan och körde 32 upphopp vid hallen. Joakim och jag slank sedan in i ett tomt omklädningsrum och duschade innan vi åkte iväg och moffade brunch. Bacon, äggröra och amerikanska pannkakor så det stod härliga till!

Inga kommentarer: