tisdag 15 januari 2013

Tidig tisdag morgon

Stora snöflingor singlar ner från himlen när jag kommer ner i köket för att fixa frukost. Och det har snöat i natt också - det lätta snöfallet under gårdagens NMT-pass (kommer ett inlägg om det också) fortsatte tydligen.

Gröt i magen. Vintercykeltights och yllestrumpor, dubbla tröjor, reflexjackan på! Ryggsäcken packad med frukostmacka. Fleecebuff, earbags, cykelhjälm, kollar att handskar, lyse och nycklar är med innan jag går ut i det mjuka, vita. Tyst ute. Borstar av cykeln, sätter på sadelöverdraget och smyger iväg ut på tysta vägar. Få cyklister ute och få bilister också. Snöröjt på vissa ställen, orörd snö på andra - bådadera går lika bra, nysnö är förlåtande!

Cykelbarometern brukar visa 15-1700 cyklister så här dags men jag blir bara cyklist nr 212 för dagen. Nysnö + salt + kullerstenar = halt som såpa men jag tar mig fram ändå. Funderar på dubbdäck till cykeln, det borde underlätta....

Framme på jobb, hejar på kollegor och receptionisten. Byter om till kontorsmässiga kläder, lite smink på rosiga kinder, rufsar om hjälmfrillan med en dutt hårvax. Känner mig redo för dagen - pigg och vaken. Först en mugg te och frukostmackan medan jag tittar på snövädret. Sen blir det jobba av!

1 kommentar:

Unknown sa...

Strongt av dig att orka ge dig på NMT på kvällen! Själv var jag ganska däckad. Fast du hade ju första klass kupé, själv fick man trängas med 5 andra tjejer som stökade runt och snarkade...