måndag 17 juni 2013

NMT - ankarpass och ny instruktör

NMT-pass och min tur att ankra i dag. Det såg lite tungt ut till en början men sen blev vi tjugo stycken som ställde upp för ett måndagspass. Dagens instruktör var Dan, och så skulle nye instruktörsaspiranten J köra en del av passet också.

Vi började med uppvärmningsgång, lite jogg, björngång och sen fick alla i två kolonner ställa sig i stående hund varpå man ålade sig under två personer, sprang förbi dem, ålade under nästa par etc. tills alla hade ålat. Sen sprang vi ett litet varv på gräsplan och så tog J över.

Första övningen var en längre omgång jägarmarsch med lite pauser för armhävningar och sånt. Sen körde J en parövning där man turades om att släpa varandra varvat med knäböj. En kort transportjogg på det för att landa vid backen. Parövning igen. Skottkärra upp, jogg ner, byte. Sen släpa upp, jogg ner, byte - och sista varvet sprint upp, jogg ner. Burpees mellan varje omgång.

Nästa stopp gräsplan igen för en liten sprintövning. Sprint till ryggsäcken, jogg tillbaka. Första varvet 10 jumpsquats, andra varvet 10 burpees, sista varvet 10 axel-armhävningar (de där man står i typ stående hund och böjer armarna så att huvudet når marken). Transportjogg igen till en liten sluttning. Här fick vi köra armhävningar och situps (i nerförsbacke, mmmm) och lite kampövningar.

På det följde en rätt lång transport med jägarmarsch, först med gång och sen jogg. Dan fick avsluta passet och körde sprinter två och två, 5 varv var med vila medan partnern sprang. 38 upphopp senare fick vi stretcha också. Ett kul och varierat pass och J blir nog en bra instruktör - han ska bara lära sig att vi inte är fullt så bra på att ta order som de soldater han umgås med till vardags....

Inga kommentarer: