lördag 8 juni 2013

NMT - paneringsdags!

Vi var lite tveksamma till om vi skulle NMT'a i dag. Dels för att vi båda två hade ett terränglopp i benen och dels för att vi var ute i går och inte hade säkerställt den allra bästa uppladdningen om man säger så. (Fast det är gott med mojitos, det är det ju....) Hursomhelst bestämde vi oss för att åka ändå och Joakim sa ifrån att han tänkte ankra vid behov eftersom han hade sprungit mer terränglopp än jag.

Det visade sig vara bra att vi åkte, för det bara rasslade in nya deltagare och vi var 22 stycken som ställde upp för att köra pass. Härligt! Inte för att passen är beroende av att det finns ett ankare, men en varm dag som i dag med många deltagare är det bra att det finns ett par extra hjälpsamma händer och inte minst en extra ryggsäck med vatten.

Ida hade lagt upp ett pass som var nybörjarvänligt på så sätt att det inte blev så mycket löpning, men som samtidigt gav möjlighet att ta ut sig rejält om man ville det. Vi inledde med uppvärmningsjogg med korta joggsträckor som varvades med övningar på stället. Situps, lite parövningar med mera.

Sen kom vi ner till beachvolleyplan där det var dags för cirkelträning. Först en uppvärmningsomgång med 5 varv löpning runt plan inkl. 1 burpee efter första varvet, 2 burpees efter andra, etc. Därefter cirkel: Rygglyft, armhävningar på slänten, ålning på beachvolleyplan (därav paneringen), parövning situps/tricepsdips, idioten, sittande rodd med gummiband. Två varv, en minut per station. Lagom jobbigt! Sen joggade vi ner på gräset där vi fick köra stafett under/över. På det fick vi roa oss med den klassiska "hoppa på ett ben och knuffa varandra-övningen" innan vi repeterade över/under-stafetten. Alla tjoade och hojtade, fin stämning!

Sen joggade vi lugnt och sansat upp mot Fäladshallen igen med lite pauser för parövningar på vägen. Vi avslutade med 48 (!) upphopp för att fira kamrat M som precis fyllt år. Wohoo! Och sen hällde jag ut en halv sandlåda ur skor, strumpor och tights innan vi åkte hemåt....

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

jag tror det var all sanden i skorna som gjorde det mest jobbigt. ;-)

Pernille sa...

Nänä. Sanden i skorna är ohyggligt praktisk - då slipper man lägga tid på att skrubba och fila fötterna :-D