onsdag 7 september 2016

Göra skillnad.

Två PT-kunder i morse - utomhus, på Bulltofta. Ett Bulltofta som är knallgrönt fortfarande, en varm och solig morgon - vad kunde gå fel? Lite av varje ;-)

Första kunden: Ryggskott. Kollad av naprapat, diagnos enbart muskulärt, dvs ingen panik. Det blev ett lugnt pass med powerwalk i naturen varvat med lite rörlighetsövningar för att försöka få fart på ryggen som inte gillade att sitta inklämd i en bil. Jag tror jag gjorde skillnad!

Andra kunden: Huvudvärk. Inte migrän, spänningshuvudvärk pga ihållande stress. Hanterbart? Kanske. Började med rask promenad och rörlighetsövningar, sen körde vi löpskolningsövningar och mitt i kriget med A-skip och C-skip "Huvudvärken är helt borta!". Ja! Frisk luft och cirkulation fungerade tydligen här. Alltså ökade vi på och körde 8 st koordinationslopp och när även det gick bra blev det 15/15-intervaller i 5 minuter innan nedjogg och lite stretch och avslutning. Jag lämnade en kund som hade ett stort leende, pigga ögon och rosiga kinder - vilken skillnad från den gråbleka trötta uppsynen en timme innan :-)

Således upplyft och såklart övertygad om min egen förträfflighet (vadå ödmjuk??) cyklade jag i förmiddagssolen mot kontoret. Landade i frustration, spillde ut den till Joakim som kontrade med att dyka upp på eftermiddagen efter sitt gympass med finkaffe och kaka till mig. Tio minuters fika på bryggan och lite kärlek och omsorg gjorde skillnad för mig.

Cyklade hem efter avslutad arbetsdag, ganska nöjd med att ha bockat av en massa på min att-göra-lista. Landade hemma, andades lite, drog igång en tvätt, och när Joakim gav sig ut för att hålla NMT-pass promenerade jag bort till djuraffären efter kattmat och hem igen. Soffan, lite mat, lite PT-administrativt arbete, mail och telefonsamtal. Lite mer möjlighet att göra skillnad ;-)

I morgon väntar en in-i-kaklet-dag. I can do this. I dag har jag samlat på mig energi för att orka. Bara lite småplock kvar - packa väska, lägga upp grejer på vinden, förbereda morgondagen. Ett steg i taget, en dag i taget.

Inga kommentarer: