lördag 10 september 2016

Jadå. Blick mot nya horisonter!

Ytterligare en galen vecka. Tid för egen träning är verkligen en premiumvara just nu och jag går runt på min vardagsmotion - cykeltransport och det jag springer när jag är ute och coachar. Inte mycket, bara precis tillräckligt för att hålla huvudet ovanför vattenytan på nåt vis.

Veckan avslutades på helt vansinnigt sätt. En liv-och-död-viktig inlämning på vuxenjobbet. Alla siffror färdiga och avstämda torsdag eftermiddag, redo att knappa fredag morgon. Och då är systemet STÄNGT. Utan utsikt till när det öppnas. Vi eskalerade och hojtade och bar oss åt och sen fick jag maska från ett halvt möte för att kunna lägga in mina siffror. Det visade sig vara tur. För när jag kom tillbaka efter avslutat möte så dök det in ett mail om att systemet skulle stängas igen pga tekniska problem och inte öppnas igen förrän på tisdag. Åh, så frustrerande!

Turligt nog så ringde en av mina kontakter på huvudkontoret mig och kollade hur långt jag hade hunnit - och jag sa som det var att alla siffror låg i systemet men att jag inte kunde skicka in dem. Jag hade instruerat chefen i hur man gör "ifall att" men det visade sig att bara siffrorna var inknappade så kunde huvudkontoret själv plocka ut dem även om jag inte hade skickat dem. Så bra.

Andningspaus, lättnad. Göra alla andra ledighetsförberedelser, vinka hejdå, hem. Yay! Stämma av nyckelhämtning med kattvakt, börja beta av att-göra-listan på hemmaplan, äta middag. Vid nio var jag redo att landa i soffan med det där vinglaset jag hade lovat mig själv - fast då var jag mer sugen på en kopp te. Tantvarning?

Nåväl, jag är i alla fall redo för semester och nya vyer!

Nu när jag har berättat det för alla PT-kunder är det dags att offentliggöra det här också: Jag har sagt upp mig på Fitness24Seven av en massa olika skäl men främst för att slippa jobba de här 48-timmarsveckorna som inte lämnar nån tid över till MIG. Jag kommer vara kvar fram till någon gång i oktober - beroende på hur lång tid det tar att bli klar med så många kunder det bara går så att ingen blir lidande. Och sen då?

Det är väl knappast någon överraskning att jag gärna vill fortsätta jobba som PT. Eller att jag egentligen trivs bättre ute än inne om jag själv får välja. Jag vill ha mer tid för min egen träning och jag vill att det ska kännas som om ekonomin hänger ihop.

Resultatet blir att jag kommer fortsätta med personlig träning fast i egen regi och på mitt sätt. En del av kommande ledighetsvecka ska spenderas med lite affärsplanering och sånt. Jag ska ge mig själv möjlighet att fundera lite på för- och nackdelar, utmaningar och möjligheter - ja, en klassisk SWOT-analys som jag lärde mig på universitetet blir det nog. Företagsnamn? Visitkort? Företag eller egenanställning? Rita upp någon form av grundplåt för hur jag ska gå framåt. Det är inte så svårt, det krävs inga stora investeringar. Det viktigaste är att jag vet vad jag vill!

Fast det blir också utrymme för träning, vila, bad och sol. En vecka i paradiset väntar :-)

Inga kommentarer: